Ευρεία σύσκεψη για την πυροπροστασία της Μακεδονίας και της Θράκης

DSC_8199

 

DSC_8190

DSC_8247

DSC_8328

DSC_8210 DSC_8206 DSC_8205
DSC_8198 DSC_8194

DSC_8073
DSC_8084 DSC_8075
DSC_8007

Ευρεία σύσκεψη για την πυροπροστασία της Μακεδονίας και της Θράκης.

Ευρεία σύσκεψη για τον συντονισμό των φορέων Μακεδονίας – Θράκης για θέματα πυροπροστασίας, με την παρουσία του αρμόδιου Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια και με την συμμετοχή του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, αρμόδιου για θέματα πυροπροστασίας των Ενόπλων Δυνάμεων, Γιάννη Κεφαλογιάννη, πραγματοποιήθηκε, σήμερα το πρωί, Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2024 στην Θεσσαλονίκη. Συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ και Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, οι  Περιφερειάρχες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης και Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Αμανατίδης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, οι Πρόεδροι των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων Μακεδονίας – Θράκης, οι Δήμαρχοι Μακεδονίας και Θράκης, ο επικεφαλής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, των Δασαρχείων, των Υγειονομικών Περιφερειών, του ΕΚΑΒ, της ΔΕΗ του ΔΕΔΔΗΕ, του ΑΔΜΗΕ της Μακεδονίας και της Θράκης, καθώς και ο πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους Πρέσβης Αναστάσιος Μητσιάλης,  εκπρόσωποι της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους, Αντιδήμαρχοι, υπεύθυνοι για την πολιτική προστασία διαφόρων Δήμων και υπηρεσιακοί παράγοντες. Την σύσκεψη συγκάλεσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας.

Όπως τονίστηκε και από τον αρμόδιο Υπουργό Βασίλη Κικίλια και από τους δυο  Υφυπουργούς Γιάννη Κεφαλογιάννη και Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, σκοπός της σύσκεψης ήταν η διαρκής εγρήγορση όλων των φορέων της Μακεδονίας και της Θράκης και η ένταση των μέτρων για την πρόληψη και την αποφυγή πυρκαγιών.

Θεσσαλονίκη, 27 Ιουνίου 2024

Από το Γραφείο Τύπου

 

Προηγούμενο άρθροΕυρεία σύσκεψη για την πυροπροστασία της Μακεδονίας και της Θράκης
Επόμενο άρθροΣυνάντηση εργασίας του Υφυπουργού Εσωτερικών Κωνσταντίνου Γκιουλέκα με τον πρύτανη του ΔΙ.ΠΑ.Ε. Σταμάτη Αγγελόπουλο