Στάθης Κωνσταντινίδης: «Οικοδομούμε ένα σύγχρονο κράτος, το οποίο καλείται να ανταποκριθεί στις πολυδιάστατες προκλήσεις της εποχής και στις απαιτήσεις της κοινωνίας»

15-05-2024 Konstantinidis_ASEP_1

15-05-2024 Konstantinidis_ASEP_2 15-05-2024 Konstantinidis_ASEP_3

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Οικοδομούμε ένα σύγχρονο κράτος, το οποίο καλείται να ανταποκριθεί στις πολυδιάστατες προκλήσεις της εποχής και στις απαιτήσεις της κοινωνίας»

Στις πρωτοβουλίες που έχουν ήδη αναληφθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών για την αναβάθμιση του Δημόσιου Τομέα, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, στο χαιρετισμό που απηύθυνε στις εργασίες του 3ου Διεπιστημονικού Συνεδρίου του ΑΣΕΠ που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Αναφορικά με το θέμα του συνεδρίου, για το κατά πόσο δηλαδή το Δημόσιο μπορεί να αποτελέσει εργοδότη συνειδητής επιλογής για τους εργαζόμενους, σε μια εποχή που το εργασιακό περιβάλλον αλλάζει με ραγδαίους ρυθμούς, τόσο ως προς τα μέσα και τις τεχνολογίες, τον τόπο της απασχόλησης και τους χρόνους εργασίας, ο Υφυπουργός σημείωσε ότι είναι κρίσιμο ζήτημα, γιατί θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα και το επίπεδο του Δημοσίου Τομέα στην πατρίδα μας τις επόμενες δεκαετίες.

«Ο πρόσφατος νόμος του ΥΠΕΣ, με τις αλλαγές που επέφερε στην επιλογή διοικήσεων, σηματοδοτεί την αλλαγή νοοτροπίας και ενισχύει το αίτημα για διαφάνεια και αξιοκρατία» τόνισε ο κ. Κωνσταντινίδης, προσθέτοντας ότι «σε συνδυασμό με τη στοχοθεσία και την αξιολόγηση, οικοδομείται ένα σύγχρονο κράτος, το οποίο καλείται να ανταποκριθεί στις πολυδιάστατες προκλήσεις της εποχής και φυσικά στις απαιτήσεις της κοινωνίας».

Επιπρόσθετα, υπογράμμισε ότι για την κυβέρνηση η απραξία δεν αποτελεί επιλογή και πως το 2025 θα εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες στελέχωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Προηγούμενο άρθροΧαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη, στις εργασίες του 3ου Διεπιστημονικού Συνεδρίου του ΑΣΕΠ
Επόμενο άρθροΑυτοψία στο Thess Intec από τον ΥΜΑΘ Στάθη Κωνσταντινίδη