Στάθης Κωνσταντινίδης: «Εύζωνος σημαίνει ήρωας, ανυποχώρητος προστάτης των συνόρων και των ιδεωδών της πατρίδας μας»

Konstantinidis_Eyzonoi_1

Konstantinidis_Eyzonoi_3

Konstantinidis_Eyzonoi_2
Konstantinidis_Taxiarchia

Konstantinidis_Polykastro_2

Konstrantinidis_Polykastro_1

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Εύζωνος σημαίνει ήρωας, ανυποχώρητος προστάτης των συνόρων και των ιδεωδών της πατρίδας μας»

Στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για την 83η επέτειο της μάχης των Ευζώνων παρευρέθηκε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μετά την ολοκλήρωση της δοξολογίας και της κατάθεσης στεφάνου, ο Υφυπουργός δήλωσε:  «Νιώθω μεγάλη τιμή και συγκίνηση, τέτοια ημέρα να βρίσκομαι κοντά στους ακρίτες των βόρειων συνόρων της πατρίδας μας για τον εορτασμό της Ζωοδόχου Πηγής και την απόδοση της οφειλόμενης τιμής στα θύματα της μάχης των Ευζώνων του 1941.

Η χθεσινή ημέρα ήταν αφιερωμένη στη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που σήμανε την εδραίωση της ειρήνης και μια μακρά περίοδο προόδου για τη Γηραιά Ήπειρο. Όμως, για να φτάσουμε εκεί, χρειάστηκαν οι αγώνες και οι θυσίες για την ελευθερία και την εθνική κυριαρχία. Τέτοια ήταν η πρώτη συλλογική πράξη εθνικής αντίστασης των κατοίκων των Ευζώνων στις 25 Απριλίου του 1941, απέναντι σε μια πράξη επιβουλής, όπως ήταν η έπαρση της Βουλγαρικής σημαίας στον ιστό του δημοτικού σχολείου των Ευζώνων από ομάδα Βούλγαρων κομιτατζήδων.

Η αυτοθυσία των Ευζώνων αποτελεί πηγή έμπνευσης για την προάσπιση της ανεξαρτησίας μας και πήχη εθνικού καθήκοντος και ευθύνης. Γι’ αυτό και στη συνείδηση των Ελλήνων, Εύζωνος σημαίνει ήρωας, ανυποχώρητος προστάτης των συνόρων και των ιδεωδών της πατρίδας μας».

Ακολούθως ο κ. Κωνσταντινίδης παρέστη στη δοξολογία που τελέστηκε στο στρατόπεδο “Αλέστα Λουκά”, έδρα της 33ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πολυκάστρου, για τη γιορτή του Αγίου Γεωργίου και στη συνέχεια συναντήθηκε με πολίτες στην πλατεία του Πολυκάστρου.

Προηγούμενο άρθροΣυνέντευξη του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθη Κωνσταντινίδη, στο Flash tv Κοζάνης και την εκπομπή +News
Επόμενο άρθροΣυνέντευξη του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη, στον City 106,1 Fm και την εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλησπέρα», με την δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά