Στάθης Κωνσταντινίδης: «Ο σύγχρονος φιλελληνισμός είναι η πίστη στην ελευθερία και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»

Konstantinidis_1

Konstantinidis_2
Konstantinidis_4 Konstantinidis_3

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Ο σύγχρονος φιλελληνισμός είναι η πίστη στην ελευθερία και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την καθιέρωση της 19ης Απριλίου ως Ημέρα Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης.

Ο κ. Κωνσταντινίδης παρέστη στη δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των Ηρώων του Γ’ Σώματος Στρατού.

Αμέσως μετά, ο Υφυπουργός δήλωσε τα εξής:  «Ο φιλελληνισμός δεν ήταν μονάχα κίνημα αλληλεγγύης, αλλά κοινωνικό φαινόμενο που  διαδόθηκε σε όλη την Ευρώπη και έφτασε στο απόγειο της έκφρασής του με τον ξεσηκωμό του Γένους το 1821.

Διακόσια τρία χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση, ο εορτασμός της Ημέρας Φιλελληνισμού και Διεθνούς Αλληλεγγύης αναδεικνύει το μήνυμα της πίστης στις πανανθρώπινες αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, βρίσκοντας στη σύγχρονη εποχή νέους εκφραστές ενός φαινομένου που ξεκίνησε, καθιερώθηκε και συνεχίζει να αποτελεί στάσης ζωής».

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΜΑΘ Στάθης Κωνσταντινίδης στην επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια του Τ.Ε.Ε.
Επόμενο άρθροΣτάθης Κωνσταντινίδης: «Η Ελλάδα υπερασπίζεται την ειρηνική συνύπαρξη των λαών και την καλή γειτονία, που έχει όρο το σεβασμό στην ιστορική αλήθεια και τη δικαιοσύνη»