Επίσκεψη του ΥΜΑΘ Στάθη Κωνσταντινίδη στους Δήμους Σιθωνίας και Αριστοτέλη: «Η Χαλκιδική αποπνέει ιστορία, πολιτισμό και διαθέτει ισχυρό αναπτυξιακό αφήγημα»

Konstantinidis_Valianos

Konstantinidis_Mallinis

Konstantinidis_Dimotiko Sxoleio

Konstantinidis_Syllogos Goneon
Politistikoi Syllogoi

DEEP

DEEP_2

Επίσκεψη του ΥΜΑΘ Στάθη Κωνσταντινίδη στους Δήμους Σιθωνίας και Αριστοτέλη: «Η Χαλκιδική αποπνέει ιστορία, πολιτισμό και διαθέτει ισχυρό αναπτυξιακό αφήγημα»

Με τη φράση «η Χαλκιδική αποπνέει ιστορία, πολιτισμό και διαθέτει ισχυρό αναπτυξιακό αφήγημα», ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, συνόψισε την περιοδεία που πραγματοποίησε, την Δευτέρα 01 Απριλίου 2024, στους Δήμους Σιθωνίας και Αριστοτέλη, της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής.

Στις συναντήσεις εργασίας που είχε με τους Δημάρχους Σιθωνίας και Αριστοτέλη, κυρίους Γιάννη Μαλλίνη και Στέλιο Βαλιάνο και τους συνεργάτες τους αντίστοιχα, ο Υφυπουργός τόνισε ότι κυβέρνηση και αυτοδιοίκηση έχουν αναπτύξει στενή σχέση συνεργασιμότητας η οποία προτάσσει τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Ο κ. Μαλλίνης παρουσίασε στον κ. Κωνσταντινίδη την ατζέντα των έργων υποδομής που σχεδιάζει και υλοποιεί στο Δήμο Σιθωνίας, ξεδιπλώνοντας το εύρος των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει με σκοπό την ενδυνάμωση των αναπτυξιακών προοπτικών της περιοχής. Ακολούθως ο Υφυπουργός επισκέφθηκε το δημοτικό σχολείο Αγίου Νικολάου, όπου συνομίλησε με το εκπαιδευτικό προσωπικό και εκπροσώπους του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.

Στην Ιερισσό, ο Υφυπουργός συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Στέλιο Βαλιάνο, ο οποίος του ανέπτυξε τα 18 εναλλακτικά σχέδια που έχει εκπονήσει η δημοτική αρχή προκειμένου να συνδυάσει τον ποιοτικό τουρισμό, με τις κατάλληλες υποδομές, την ενεργειακή εξοικονόμηση και την αξιοποίηση των οικονομικών πόρων. Αμέσως μετά, ο κ. Κωνσταντινίδης επισκέφθηκε εμβληματικά και σημειακά έργα που υλοποιεί ο Δήμος Αριστοτέλη, όπως η ανάπλαση κεντρικών αξόνων της Ιερισσού και της πλατείας του Δημαρχείου, που αναμένεται να ολοκληρωθούν σε δυο μήνες, αλλά και το κλειστό γυμναστήριο Ιερισσού, το οποίο εκσυγχρονίζεται με έργα ενεργειακής αναβάθμισης και πλήρους εξωτερικής ανακαίνισης, ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, καθώς και το μεγάλο αποχετευτικό έργο Αρναίας-Παλαιοχωρίου, ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ.

Περαιτέρω, ο κ. Κωνσταντινίδης επισκέφθηκε τη μεταποιητική μονάδα ελιάς “ΔΕΑΣ Α.Ε.”, τον αγροτικό μελισσοκομικό συνεταιρισμό “Σίθων”, την εταιρεία ανακύκλωσης “Τσερκεζίδης”, το οινοποιείο “Agrovision”, ενώ στο Παλαιοχώρι συναντήθηκε με σωματεία μεταλλωρύχων και πολιτιστικούς συλλόγους.

Το πρόγραμμα της ολοήμερης επίσκεψης του Υφυπουργού στους Δήμους Σιθωνίας και Αριστοτέλη, ολοκληρώθηκε με συνεδρίαση της ΔΕΕΠ Χαλκιδικής στην Αρναία. Στην τοποθέτηση που έκανε μετά τον διάλογο που προηγήθηκε, ο κ. Κωνσταντινίδης παρατήρησε πως το πρόταγμα των ευρωεκλογών του Ιουνίου είναι να διαφυλαχθεί η πολιτική σταθερότητα στη χώρα, προκειμένου να συνεχιστεί η αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας που τελικά γίνεται μέρισμα για τους πολίτες. Γι’ αυτό, όπως ανέφερε, «η εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας δεν πρέπει να έχει δεύτερη ανάγνωση».

Σημείωσε, ακόμη, ότι προφανώς «μπορεί να μην είναι όλα καλά εντός της Ευρώπης, όμως είναι σίγουρα χειρότερα εκτός Ευρώπης», υπενθυμίζοντας ότι πριν λίγα χρόνια η πατρίδα μας πλήρωσε βαριά την ψήφο διαμαρτυρίας και αντίδρασης. «Σε 4,5 χρόνια περάσαμε από την ανυποληψία στον θαυμασμό. Η χώρα μας βελτιώνεται σημαντικά, αποκτά αυτοπεποίθηση και αυτό δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης, αφού προοδεύει και αναβαθμίζεται σε όλους τους δείκτες κατατάξεων. Πρόκειται για κατακτήσεις που επιτεύχθηκαν με σχέδιο, πρόγραμμα, δουλειά, λέγοντας μονάχα την αλήθεια στον κόσμο. Τίποτα από όσα απολαμβάνουμε σήμερα δεν είναι δεδομένο. Δύσκολα ανεβαίνεις, γρήγορα κατεβαίνεις…»  πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο κ. Κωνσταντινίδης.

 

 

Προηγούμενο άρθρο(Video) Επιστολική ψήφος για όλους τους Έλληνες
Επόμενο άρθροΣυνέντευξη του ΥΜΑΘ, Στάθη Κωνσταντινίδη, στο Flash tv και την εκπομπή +News, με τον δημοσιογράφο Θόδωρο Καρυπίδη