ΥΜΑΘ και ΔΕΘ-HELEXPO διοργανώνουν το Balkan Energy Forum στην Κοζάνη στις 23- 25 Μαΐου 2024

balkan

ΥΜΑΘ και ΔΕΘ-HELEXPO διοργανώνουν το Balkan Energy Forum στην Κοζάνη στις 23- 25 Μαΐου 2024

Οι νέες προοπτικές και εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας και η δυναμική που αναπτύσσεται γύρω από αυτόν, θα αποτελέσουν τα αντικείμενα συζήτησης του Balkan Energy Forum, που διοργανώνουν το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) και η ΔΕΘ-Helexpo, στην Κοζάνη, στις 23-25 Μαΐου 2024.

Το Συνεδριακό-Εκθεσιακό Γεγονός θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας, στα Κοίλα Κοζάνης, με συνδιοργανωτή το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κοζάνης, με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και του Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας και την αιγίδα του Δήμου Κοζάνης.

Ως τόπος διοργάνωσής του επιλέχθηκε η Δυτική Μακεδονία, γιατί αποτελεί την ενεργειακή “καρδιά” της χώρας, που πλέον έχει εισέλθει με ταχείς ρυθμούς στην εποχή της ανάπτυξης των καθαρών τεχνολογιών και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Εκθέτες στο Balkan Energy Forum θα είναι εταιρείες και φορείς που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στις χώρες της Ν.Α. Ευρώπης στους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, του υδρογόνου, της αποθήκευσης ενέργειας και της εξοικονόμησης ενέργειας, η παρουσία των οποίων θα πλαισιώσει το συνέδριο με σημαντικές συμμετοχές επιχειρήσεων, τεχνοκρατών, επιστημόνων και εκπροσώπων φορέων.

Σκοπός του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) και της ΔΕΘ-Helexpo, είναι το Balkan Energy Forum να καθιερωθεί ως βασικός θεσμός, μέσω του οποίου θα παρουσιάζονται όλες οι νέες τεχνολογίες στον τομέα της ενέργειας.

balkan

Προηγούμενο άρθροΣτάθης Κωνσταντινίδης: «Τιμή στη μνήμη των πεσόντων αστυνομικών κατά την άσκηση του καθήκοντος»
Επόμενο άρθροΠρωτοβουλία του ΥΜΑΘ για την αποκατάσταση, αναβάθμιση και ανάδειξη του ιστορικού κτηριακού αποθέματος στη Μακεδονία και τη Θράκη, σε συνδυασμό με την αναζωογόνηση του δημόσιου χώρου