Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη στα εγκαίνια του νέου κτηρίου της ΕΥΑΘ

DSC_2622

 

DSC_2600

DSC_2590 DSC_2616

DSC_2554

DSC_2641

Αξιότιμε Πρόεδρε της ΕΥΑΘ, κ. Άγι Παπαδόπουλε,

Αξιότιμε Διευθύνοντα Σύμβουλε, κ. Άνθιμε Αμανατίδη,

Εκλεκτά μέλη του Δ.Σ. και στελέχη της εταιρείας,

Αγαπητοί παριστάμενοι,

η ΕΥΑΘ επέστρεψε σπίτι της. Σε ένα πλήρως ανακαινισμένο κτήριο, που είναι έξυπνο, μοντέρνο, πράσινο, φιλικό στους πολίτες, προσβάσιμο για τα ΑμεΑ

Συγχαρητήρια σε όσες και όσους συνέβαλαν για την πραγματοποίησή του.

Η νέα κτηριακή εγκατάσταση της ΕΥΑΘ αποδεικνύει πόσο ωραία πράγματα μπορούμε να πετύχουμε όταν επικρατεί ανάμεσά μας πνεύμα συνεργασίας.

Όταν εργαζόμαστε σκληρά, μεθοδικά, και με προσήλωση στο πλάνο, μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Πρόκειται για ένα έργο ουσίας, εξωστρέφειας και ανάπτυξης, που αποτελεί την επιτομή της τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων.

Τον Σεπτέμβριο του 2020 ολοκληρώθηκε η μελέτη, το Νοέμβριο του ίδιου χρόνου δημοσιεύτηκαν τα τεύχη δημοπράτησης, τον Δεκέμβριο δημοπρατήθηκε το έργο, τον Ιανουάριο του 2021 ανακηρύχθηκε ο ανάδοχος, τον Ιούλιο του 2021 υπογράφηκε η σύμβαση και τον Δεκέμβριο του 2023 παραδόθηκε προς χρήση.

Η διαχείρισή του αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και είμαι σίγουρος ότι στα νέα γραφεία, σε ένα λειτουργικό και φιλικό χώρο, οι εργαζόμενοι θα εξυπηρετούν τους πολίτες με τον καλύτερο τρόπο.

Αυτή είναι, άλλωστε, η προτεραιότητα της Κυβέρνησης: Η βελτίωση της καθημερινότητας των συνανθρώπων μας, μέσα από την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών, στο κατάλληλο περιβάλλον.

Επιπρόσθετα, η πρόσοψη του ανακαινισμένου κτηρίου φανερώνει τον χαρακτήρα της ΕΥΑΘ.

Εμπνέει σταθερότητα και εμπιστοσύνη.

και ενώ το κέλυφός του προσομοιάζει στην αρχική κατασκευή του 1970, συνδυάζοντας καλαίσθητα το χθες με το σήμερα, εν τούτοις αντανακλά την πορεία της εταιρείας στο μέλλον.

Μια πορεία προς αειφόρο ανάπτυξη, υπό τον έλεγχο του Δημοσίου, καθώς τηρήσαμε την προεκλογική μας δέσμευση για αποχώρηση της ΕΥΑΘ από το υπερταμείο και κρατικοποίηση της.

Το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό!

Αλλά και μια πορεία με υψηλές ενεργειακές και περιβαλλοντικές επιδόσεις, ασφάλεια και μηδενική κατανάλωση ενέργειας, αφού το νέο κτήριο καλύπτει με φυσικούς τρόπους τις ανάγκες του, αξιοποιώντας τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και τις δυνατότητες της τεχνολογίας.

Πέρα από τα εγκαίνια που τελούμε απόψε, η ΕΥΑΘ υλοποιεί ένα πλούσιο επενδυτικό πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Χάρη σε αυτό, ο δείκτης ασφάλειας εφοδιασμού της Θεσσαλονίκης με νερό ανέρχεται στο 99%, καθώς η υδροδότηση του πολεοδομικού συγκροτήματος έχει διασφαλιστεί με τα έργα διασύνδεσης των υδραγωγείων Αλιάκμονα και Αραβησσού, που επιτρέπουν πλέον εναλλακτικούς τρόπους υδροδότησης περιοχών της πόλης και βιώσιμη διαχείριση του διαθέσιμου ύδατος σε περίπτωση αστοχίας.

Επιπρόσθετα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναβάθμισης της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων στη Σίνδο, διασφαλίζοντας τη βελτίωση στην απόδοση των υποδομών και τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Έτσι, γίνεται επωφελής περιβαλλοντικά και κοινωνικά διαχείριση των πόρων.

Όσον αφορά στην επέκταση της εγκατάστασης επεξεργασίας νερού Θεσσαλονίκης, που έχει ήδη ξεκινήσει, η δυναμικότητα της θα διπλασιαστεί, οπότε και αναμένεται να επεκταθεί γεωγραφικά η δραστηριότητα της εταιρείας τα επόμενα χρόνια, αυξάνοντας τον κύκλο των εργασιών της.

Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι καλορίζικο το νέο κτήριο, που είναι πρότυπο για την περιοχή. Και ταυτόχρονα το μοντέλο για το πως θέλουμε να βλέπουμε τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας στη χώρα μας.

Και πάλι, θερμά συγχαρητήρια.

Σας ευχαριστώ.

 

Προηγούμενο άρθροΣυνέντευξη του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθη Κωνσταντινίδη, στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τους δημοσιογράφους Στέφανο Διαμαντόπουλο και Σάκη Μόσχη
Επόμενο άρθροΕπαφές Χρ.Δήμα στη Θεσσαλονίκη με φορείς του Σύγχρονου Πολιτισμού. Στο επίκεντρο 9 έργα του Ταμείου Ανάκαμψης