Η προώθηση της εξωστρέφειας και η στήριξη της καινοτομίας στο επίκεντρο της επίσκεψης της ΥΠΕΣ Ν. Κεραμέως στους φορείς ευθύνης του Υφυπουργείου Μακεδονίας – Θράκης

WhatsApp-Image-2024-01-29-at-17.34.18-491x450

WhatsApp-Image-2024-01-29-at-17.34.15-300x201 WhatsApp-Image-2024-01-29-at-17.34.16-1-1-300x187 WhatsApp-Image-2024-01-29-at-17.34.16-300x182 WhatsApp-Image-2024-01-29-at-17.34.17-1-300x225 WhatsApp-Image-2024-01-29-at-17.34.17-300x203 WhatsApp-Image-2024-01-29-at-17.34.18-1-300x246

Η προώθηση της εξωστρέφειας και η στήριξη της καινοτομίας στο επίκεντρο της επίσκεψης της ΥΠΕΣ Ν. Κεραμέως στους φορείς ευθύνης του Υφυπουργείου Μακεδονίας – Θράκης

Επίσκεψη σε φορείς ευθύνης του τομέα Μακεδονίας – Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, συνοδευόμενη από τον Υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη.

Κατά την επίσκεψή της στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ),  φορέα εποπτείας του Υπουργείου Εσωτερικών, η κα Κεραμέως πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας,  με αντικείμενο θέματα που αφορούν στην αξιοποίηση του πρώτου Θύλακα Υποδοχής Καινοτόμων Δραστηριοτήτων Αγροδιατροφής. Επιπλέον, η Υπουργός ενημερώθηκε για τους στόχους, την αποστολή και τις δράσεις που υλοποιεί η ΑΖΚ, προς όφελος της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και είχε την ευκαιρία να γνωρίσει στελέχη νεοσύστατων επιχειρήσεων που εργάζονται στον συνεργατικό χώρο των εγκαταστάσεων της ΑΖΚ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι δράσεις εξωστρέφειας της ΑΖΚ υποστηρίζουν το οικοσύστημα καινοτομίας της Βορείου Ελλάδος που έχει αρχίσει να αποκτά διεθνή αναγνωρισιμότητα, καθώς πολυεθνικές εταιρίες εγκαθίστανται στην περιοχή, ψηφιακοί νομάδες επιλέγουν τη Θεσσαλονίκη για να εργαστούν και ελληνικές νεοσύστατες επιχειρήσεις (startups) εξασφαλίζουν σημαντικές χρηματοδοτήσεις από επενδυτικά κεφάλαια του εξωτερικού.

«Το Υπουργείο Εσωτερικών θα είναι πάντοτε αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, με στόχο η Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, να αποτελέσει πόλο έλξης και στήριξης αυτών των καινοτόμων πρωτοβουλιών» τόνισε η κ. Κεραμέως.

Στη συνέχεια, η Υπουργός μετέβη στις εγκαταστάσεις του Υφυπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και συνομίλησε με εκπροσώπους του Κέντρου Καινοτομίας και Τεχνολογίας Θεσσαλονίκης (Thess INTEC) και του Κέντρου Διαφυλάξεως Αγιορειτικής Κληρονομιάς (Κε.Δ.Α.Κ.), ενώ αμέσως μετά περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Διοικητηρίου όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει σε εγκάρδιο κλίμα με το πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό του Τομέα Μακεδονίας-Θράκης.

Τέλος, η κα Κεραμέως παρέστη στην εκδήλωση της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Υφυπουργείου Μακεδονίας – Θράκης.

«Ο πρώτος βασικός λόγος που ήθελα να έρθω στη Θεσσαλονίκη είναι για να δω τον καθένα και την καθεμιά από εσάς, ξεχωριστά. Ήθελα να δω από κοντά την πολύ σημαντική δουλειά που γίνεται. Από το πρωί είχαμε πολύ γόνιμες συναντήσεις με σημαντικούς συνεργάτες του Υφυπουργείου Μακεδονίας – Θράκης. Θέλω να αναδείξουμε την πολύ σημαντική δουλειά που γίνεται, συλλογικά. Είμαστε όλοι μία ομάδα, μία γροθιά, και ο στόχος είναι να πάμε την Ελλάδα πολλά βήματα μπροστά. Βρισκόμαστε στους έξι μήνες θητείας και έχουμε να παρουσιάσουμε τέσσερα ψηφισμένα νομοσχέδια. Η κοινή συνισταμένη στο Υπουργείο Εσωτερικών αποτυπώνεται σε μία πρόταση: πώς θα διευκολύνουμε τη ζωή του πολίτη σε κάθε έκφανσή του. Θα ήθελα να συγχαρώ θερμά τον Υφυπουργό, για την εξαιρετική δουλειά αλλά και όλους εσάς, τον καθένα και την καθεμία ξεχωριστά. Πάνω από 30 έργα πνοής, πάνω από 300 έργα σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και άλλα τόσα στη Δυτική Μακεδονία, τα οποία γίνονται πράξη χάρη σε εσάς» δήλωσε η κ. Κεραμέως απευθυνόμενη στο έμψυχο δυναμικό του Υφυπουργείου.

«Το Υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης έχει σημαντικό έργο να επιτελέσει και στη νέα χρονιά, στους τομείς της οικονομίας και της ανάπτυξης, της έρευνας και της καινοτομίας, του πολιτισμού και της παράδοσης, του αθλητισμού και της εκπαίδευσης, αλλά και ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο και θέλουν να εργαστούν για την πρόοδό του. Με τη στενή συνεργασία και υποστήριξη της Νίκης Κεραμέως αισιοδοξούμε για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα το 2024. Να πετύχουμε το άλμα που δικαιούται η Βόρεια Ελλάδα» δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντινίδης.

Προηγούμενο άρθροΣτάθης Κωνσταντινίδης: «80 χρόνια μετά το Ολοκαύτωμα, είναι εθνικό καθήκον μας να περάσουμε τη μνήμη στις νέες γενιές»
Επόμενο άρθροΣυνάντηση του ΥΜΑΘ Στάθη Κωνσταντινίδη με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα. Σοφία Ζαχαράκη