(VIDEO) Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθη Κωνσταντινίδη, στην ημερίδα του περιοδικού Κτίριο For Thess με θέμα: “Συζήτηση για μια καλύτερη Θεσσαλονίκη”

DSC_4313

 

DSC_4318

DSC_4305

DSC_4308

DSC_4303

Κύριε Παπαϊωάννου,

Κυρίες και κύριοι εισηγητές,

κυρίες και κύριοι,

τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια δυναμική, μια κινητικότητα, όχι μόνο στο χώρο των κατασκευών και των υποδομών, αλλά συνολικά στην οικονομική ζωή της χώρας.

Αυτό δεν έγινε τυχαία, ούτε ξαφνικά, ούτε ήταν η αντίδραση του ελατηρίου. Ήταν αποτέλεσμα μιας στοχευμένης πολιτικής που ακολουθήθηκε τα τελευταία τέσσερα χρόνια με σαφή οικονομικό, ιδεολογικό και γεωπολιτικό προσανατολισμό που οδήγησε στην ανάταξη της χώρας στο διεθνές περιβάλλον, με αποτέλεσμα την ανάκτηση της οικονομικής αξιοπιστίας της Ελλάδας και τις πολλές αναβαθμίσεις της πιστοληπτικής μας ικανότητας, με τελευταία αυτήν του οίκου αξιολόγησης Fitch, που μας οδηγεί ξανά στην επενδυτική βαθμίδα.

Πρακτικά, επενδυτική βαθμίδα σημαίνει καλύτερους όρους δανεισμού για τη χώρα, αξιοπιστία σε σχέση με τον επενδυτικό προορισμό που πλέον αποτελεί η Ελλάδα και η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη για μεγάλες επιχειρήσεις του εξωτερικού. Και βεβαίως, παράλληλα με αυτό το ενδιαφέρον, αναζωπυρώνεται και το επιχειρηματικό ενδιαφέρον στη χώρα μας, δηλαδή από τα κεφάλαια τα ημεδαπά.

Όλο αυτό δημιουργεί μια δυναμική η οποία μέλημά μας είναι να αποδειχθεί βιώσιμη και ανθεκτική και βεβαίως να διαχυθεί σε όλη την κοινωνία. Εκεί είναι στοχευμένες όλες οι πολιτικές που εφαρμόζουμε. Σήμερα πέρασε ένα ακόμη νομοσχέδιο που απευθύνεται στο τραπεζικό κομμάτι, στις δανειακές υποχρεώσεις, που τόσο πολύ ταλάνισαν την κοινωνία και την οικονομία το προηγούμενο διάστημα, αλλά ακόμα και οι δυσκολότεροι τομείς της δραστηριότητας φαίνεται ότι εξυγιαίνονται και αποκτούν μια καλύτερη προοπτική για το μέλλον.

Ένα μέλλον που ως ισχυρό πυλώνα έχει τον τομέα των κατασκευών. Όχι όπως τον ξέραμε. Όχι με τις παραδοσιακές του μορφές, αλλά ενσωματώνοντας νέες τεχνολογίες, ψηφιακά μέσα, στην κατεύθυνση του “πρασινίσματος” και εκεί νομίζω ότι όλοι γνωρίζουμε τη σημαντική συνδρομή που έχει αναλάβει ο κ. Παπαϊωάννου και το οποίο σε βασικές γραμμές βλέπει να αποτυπώνεται σε αυτό το έντυπο το οποίο δεν έχει μόνο θέσεις, προτάσεις, απόψεις, σκέψεις, αλλά και αισθήματα.

Κάθε φορά που μιλά κάποιος με τον εκδότη του αντιλαμβάνεται την αγάπη και το πάθος του για τη Θεσσαλονίκη. Δεν μπορεί να το κρύψει και τον ευχαριστούμε για αυτό. Θεωρώ ότι πολλά ακόμα να προσφέρει στην πλούσια διαδρομή του. Με συνεννόηση, με κατανόηση, με ομοθυμία, βιώνουμε ένα παραγωγικό παρόν και έχουμε προοπτική για ένα ακόμη καλύτερο μέλλον, αρκεί να κάνουμε τις αυτονόητες παραδοχές.

Προφανώς ο κατασκευαστικός κλάδος είχε, έχει και θα έχει ισχυρό μερίδιο σε αυτήν την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. Πρέπει να όλοι να τον στηρίξουμε και να τον ενθαρρύνουμε.

 

Σας ευχαριστώ θερμά.

Προηγούμενο άρθροΣυνέντευξη του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθη Κωνσταντινίδη, στον city 106,1 Fm και την εκπομπή “Θεσσαλονίκη μου, καλησπέρα”, με την δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά
Επόμενο άρθροΥπογράφηκε το μνημόνιο συνεργασίας ΥΜΑΘ-ΟΦΥΠΕΚΑ για την προστασία και τη βιώσιμη ανάπτυξη του Θερμαϊκού κόλπου