Στο Διοικητήριο ο Πρέσβης της Αργεντινής στη Ελλάδα κ. Luis Alfredo Azpiazu

Konstantinidis_Azpiazu_1

Konstantinidis_Azpiazu_2Konstantinidis_Azpiazu_3

Στο Διοικητήριο ο Πρέσβης της Αργεντινής στη Ελλάδα κ. Luis Alfredo Azpiazu

Τον Πρέσβη της Αργεντινής στην Ελλάδα κ. Luis Alfredo Azpiazu, υποδέχθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθης Κωνσταντινίδης. Αυτή ήταν η πρώτη επίσκεψη Αργεντινού Πρέσβη στο Διοικητήριο.

Παρουσία του Γενικού Προξένου  της Αργεντινής στη Θεσσαλονίκη κ. Nicolas Pasaman, ο Υφυπουργός και ο Πρέσβης επιβεβαίωσαν τους άρρηκτους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας που ενώνουν τις δυο χώρες,  οι οποίες φέτος συμπληρώνουν 150 χρόνια διπλωματικών σχέσεων.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα πεδία του τουρισμού, του πολιτισμού και συμπράξεων ανάμεσα σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν ως γέφυρες συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αργεντινής, ενώ έγινε ειδική μνεία στους τρόπους ενίσχυσης των εμπορικών σχέσεων της Μακεδονίας και της Θράκης με τη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Ξεχωριστό κεφάλαιο στη συζήτηση αποτέλεσε η πολυπληθής ελληνική ομογένεια στην Αργεντινή, που χάρη στο δυναμισμό της συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

Ο κ. Azpiazu ευχαρίστησε τον κ. Κωνσταντινίδη για την υποδοχή και εξέφρασε την επιθυμία να συνδράμει στην τόνωση των εμπορικών συναλλαγών της χώρας του με τη Βόρεια Ελλάδα.

Προηγούμενο άρθροΣυνέντευξη του Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθη Κωνσταντινίδη, στην εφημερίδα “Ναυτεμπορική”, στην ειδική έκδοση με τίτλο “Οικονομία” και την δημοσιογράφο Βάσω Βεγίρη
Επόμενο άρθροΟ Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, στα εγκαίνια του εκθεσιακού χώρου συλλογής ιστορικών κειμηλίων-τεκμηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης