Στάθης Κωνσταντινίδης: Στόχος μας η βέλτιστη συνεργασία των μερών στο Οικοσύστημα Καινοτομίας και Τεχνολογίας»

Konstantinidis_Cisco_1

Konstantinidis_Cisco_2Konstantinidis_Cisco_3

Στάθης Κωνσταντινίδης: Στόχος μας η βέλτιστη συνεργασία των μερών στο Οικοσύστημα Καινοτομίας και Τεχνολογίας»

Την επίτευξη της βέλτιστης σύνδεσης των μερών του Οικοσυστήματος Καινοτομίας και Τεχνολογίας που αναπτύσσεται δυναμικά στη Θεσσαλονίκη, συζήτησε σήμερα το μεσημέρι ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, με τον Διευθυντή του Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων που ίδρυσε η Cisco στην πόλη, κ. Νίκο Λαμπρογεώργο.

Ο Υφυπουργός επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Κέντρου στη δυτική Θεσσαλονίκη, μεταφέροντας στον κ. Λαμπρογεώργο τις σκέψεις του  ώστε η πόλη να αξιοποιήσει τη δυναμική που αναπτύσσει στον τομέα των νέων τεχνολογιών και μέσω αυτής να αναδειχθεί σε πεδίο παραγωγής τεχνολογικών λύσεων υψηλής αξίας σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο.

«Διανύουμε με βήμα ταχύ την πρόοδο της ψηφιακής εποχής. Στο πλαίσιο αυτό εντείνουμε τις ενέργειες μας προκειμένου να καταστήσουμε τη Θεσσαλονίκη κόμβο τεχνολογίας και καινοτομίας» τόνισε σχετικά ο κ. Κωνσταντινίδης, εξηγώντας ότι βασική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να ενθαρρύνει και να διευκολύνει τη δημιουργία διαύλων διασύνδεσης των φορέων που παράγουν γνώση, τεχνολογία, εκπαίδευση και δημιουργούν θέσεις εργασίας.

«Το ζητούμενο είναι η γόνιμη συνεργασία των μερών. Χρειάζεται, λοιπόν, διασύνδεση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, όπως είναι για παράδειγμα η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, το ThessIntec, οι νεοφυείς επιχειρήσεις, προς όφελος και μεγέθυνση του Οικοσυστήματος Καινοτομίας και Τεχνολογίας, για να αναπτυχθούν οι δεξιότητες του σπουδαίου ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτουμε στη Βόρεια Ελλάδα και να δημιουργηθούν νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας» πρόσθεσε.

«Η Θεσσαλονίκη έχει δυναμική ως πόλη και διαθέτει μεγάλο ακαδημαϊκό και επιστημονικό υπόβαθρο. H Cisco βρίσκεται πάντα στο πλευρό των καινοτόμων επιχειρήσεων και επενδύει στο μέλλον», δήλωσε από την πλευρά του ο Διευθυντής του Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων  της Cisco.

 

 

Προηγούμενο άρθροΧαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθη Κωνσταντινίδη, στα εγκαίνια του νέου σταθμού κρουαζιέρας στον Ο.Λ.Θ.
Επόμενο άρθροΣτάθης Κωνσταντινίδης: «Πενήντα χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου»