Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθη Κωνσταντινίδη, στο 43ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γαστρεντερολογίας

DSC_2927

DSC_2924  DSC_2938

DSC_2905

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΤΟΜΕΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ) κ. ΣΤΑΘΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΣΤΟ 43ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΑΣ

(23-11-2023)

Αξιότιμε Πρόεδρε του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Γαστρεντερολογικής Εταιρείας, κ. Περικλή Τάσσιο,

αξιότιμε Πρόεδρε της Οργανωτικής Επιτροπής του 43ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Γαστρεντερολογίας, κ. Δημήτρη Τζιλβέ,

αξιότιμοι συμμετέχοντες,

κυρίες και κύριοι,

φίλες και φίλοι,

ευχαριστώ θερμά για την πρόσκληση να παραστώ στην τελετή έναρξης του 43ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Γαστρεντερολογίας.

Είναι ιδιαίτερη χαρά μου να σας καλωσορίζω στη Θεσσαλονίκη. Μια πόλη με ιστορικό βάθος στην ιατρική επιστήμη, καθώς φέτος συμπληρώνονται 81 χρόνια από την ίδρυση της ιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Μιας σχολής που έχει βγάλει κορυφαίους επιστήμονες και έχει συμβάλλει καθοριστικά στην πρόοδο της ιατρικής σε ακαδημαϊκό, ερευνητικό και κλινικό επίπεδο.

Βεβαίως, η εξέλιξη των επιστημών υγείας, συμπεριλαμβανομένων των ιατροτεχνολογικών, είναι ραγδαία και ως εκ τούτου η διαρκής κατάρτιση και ενημέρωση των λειτουργών του κλάδου είναι επιβεβλημένη. Κατά συνέπεια η διοργάνωση αντίστοιχων συνεδρίων είναι εξαιρετικά ωφέλιμη και δημιουργική και με μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώνω ολοένα και περισσότερες τέτοιες εκδηλώσεις στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη.

Βλέπω, επίσης, κύριε Πρόεδρε, ότι η ίδια περιφερειακή συνείδηση χαρακτηρίζει και τα μέλη της Γαστρεντερολογικής εταιρείας, με αποτέλεσμα να επιλέγετε διάφορους προορισμούς για τα συνέδριά σας, γεγονός που επιτρέπει τη συμμετοχή σε ακόμα περισσότερους γιατρούς, αλλά και την διάχυση των μηνυμάτων σας σε όλη την επικράτεια.

 

Έτσι, αυτές τις ημέρες, για να πάμε και σε ένα άλλο ζωτικό -εκτός της ειδικότητας-όργανο, η καρδιά της Γαστρεντερολογίας χτυπά στην Θεσσαλονίκη.

Η παρουσία διακεκριμένων εκπροσώπων του κλάδου μας προϊδεάζει για ένα υψηλού επιπέδου συνέδριο από το οποίο θα προκύψουν – είμαι βέβαιος- σημαντικά συμπεράσματα.

Η σημερινή Κυβέρνηση, όπως απέδειξε με σειρά πολιτικών, τόσο στην περίοδο της υγειονομικής κρίσης όσο και σήμερα, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην δημόσια υγεία και στην πρόληψη, διάσταση ιδιαίτερα σημαντική για την ειδικότητά σας.

Βάλαμε τα θεμέλια για την ολοκλήρωση του ψηφιακού φακέλου του ασθενούς, αυξήσαμε τους μισθούς των γιατρών κατά 10%, χορηγήσαμε επιπλέον επίδομα σε γιατρούς ΜΕΘ και αναισθησιολόγους κατά 400 ευρώ το μήνα, δώσαμε επιπλέον επίδομα 250 ευρώ σε γιατρούς ΕΚΑΒ και επιπλέον 1.200 ευρώ στο μισθό για μετακίνηση γιατρών στα νησιά. Στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων στηρίξαμε το ιατρικό επάγγελμα, ενώ μέσα στο 2024 θα προσλάβουμε 6.500 γιατρούς και νοσηλευτές που θα στελεχώσουν τις νοσοκομειακές δομές σε όλη τη χώρα.

Κυρίες και κύριοι,

σε μια κοινωνία που συνεχώς εξελίσσεται και μεταβάλλεται, δημιουργώντας νέες και καθημερινά αυξανόμενες ανάγκες υγείας, οφείλουμε να εκσυγχρονιζόμαστε, δίχως να αλλοιώνουμε τον κοινωνικό και ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα της υγείας και της φροντίδας. Αυτό επιδιώκει η Πολιτεία σε συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα.

Με αυτές τις σκέψεις εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες και ελπίζω να βρείτε λίγο χρόνο να διαθέσετε και σε έναν άλλο, συναφή με το πεπτικό σύστημα, κλάδο, στον οποίο διακρίνεται η Θεσσαλονίκη, στον γαστρονομικό. Καλές εργασίες!

Σας ευχαριστώ.

Προηγούμενο άρθροΟ Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, στο Flash Tv και την εκπομπή +News, με τους δημοσιογράφους Θεόδωρο Καρυπίδη, Κατερίνα Μαρκοπούλου και Δήμητρα Μακρή
Επόμενο άρθροΣυνάντηση εργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με την Deloitte, με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης κ. Στάθη Κωνσταντινίδη