Μήνυμα του Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης κ. Στάθη Κωνσταντινίδη για την Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα

Makedonikos agonas_1

Makedonikos agonas_2

makedonikos agonas _3

Μήνυμα του Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης κ. Στάθη Κωνσταντινίδη για την Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα

Ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στις εκδηλώσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα.

Μετά το πέρας της δοξολογίας και της επιμνημόσυνης δέησης στον Ιερό Ναό Παναγίας Αχειροποιήτου και την κατάθεση στεφάνου στην πλατεία Μακεδονομάχων, ο κ. Στάθης Κωνσταντινίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κάθε μέρα του Οκτωβρίου τιμούμε την επέτειο της απελευθέρωσης κάποιας πόλης της Μακεδονίας και της Θράκης και την ενσωμάτωσή τους στον εθνικό κορμό. Όμως για να φτάσουμε στην πολυπόθητη ελευθερία, χρειάστηκαν οι αγώνες και οι θυσίες  ανθρώπων που για 500 περίπου χρόνια κράτησαν αδούλωτο το πνεύμα, ακλόνητο το φρόνημα, ισχυρή την εθνική συνείδηση των κατοίκων της Μακεδονίας και της Θράκης, απέναντι σε συστηματικές και βίαιες προσπάθειες αφελληνισμού τους. Τέτοιος ήταν ο αγώνας των ιερέων, των δασκάλων,  και των ευεργετών που βρήκε την κορύφωσή του στις ηρωικές μορφές των Παύλου Μελά, του Γερμανού Καραβαγγέλη, του Ίωνα Δραγούμη, του καπετάν Άγρα  και άλλων πατριωτών. Ήταν αυτοί που άνοιξαν τον δρόμο για την προέλαση των ελληνικών στρατευμάτων. Η χιλιοσέλιδη ιστορία του Έθνους, τους κατατάσσει στους ήρωες της. Η πατρίδα τους χρωστάει ευγνωμοσύνη».

 

Προηγούμενο άρθροΧαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) κ. Στάθη Κωνσταντινίδη στο συνέδριο του Διεθνούς Πανεπιστημίου με τίτλο “ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗ”
Επόμενο άρθροΣτάθης Κωνσταντινίδης: «Ο ηρωισμός του Ναυάρχου Βότση αντανακλά την Ελλάδα της εθνικής ανεξαρτησίας και της εθνικής αυτοπεποίθησης»