Δήλωση του Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης κ. Στάθη Κωνσταντινίδη για την απώλεια του δασκάλου της θρακιώτικης παράδοσης Χρόνη Αηδονίδη

10-4-2017 foto ymath 006

Δήλωση του Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης κ. Στάθη Κωνσταντινίδη για την απώλεια του δασκάλου της θρακιώτικης παράδοσης Χρόνη Αηδονίδη

Μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του σπουδαίου Εβρίτη δασκάλου της θρακιώτικης παράδοσης Χρόνη Αηδονίδη, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αποχαιρετούμε με θλίψη τον μεγάλο δάσκαλο της θρακιώτικης παράδοσης Χρόνη Αηδονίδη, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στην προβολή, διάσωση, διάδοση και καταγραφή του μουσικού πλούτου της Θράκης.

Επί 75 χρόνια διακόνησε το θρακιώτικο τραγούδι με την αριστοτεχνική φωνή του, συμβάλλοντας τα μέγιστα στο να κληροδοτηθούν μελωδίες και στίχοι από γενιά σε γενιά. Άλλωστε, όπως έχει πει και ο ίδιος: Το δημοτικό τραγούδι είναι συνυφασμένο με τη θρησκεία μας, με την ιστορία μας.

Οφείλουμε ευγνωμοσύνη για την τεράστια προσφορά του».

 

Προηγούμενο άρθροΣτάθης Κωνσταντινίδης: «Ο ηρωισμός του Ναυάρχου Βότση αντανακλά την Ελλάδα της εθνικής ανεξαρτησίας και της εθνικής αυτοπεποίθησης»
Επόμενο άρθροΧαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθη Κωνσταντινίδη, στην εκδήλωση με θέμα “Κλιματικά ουδέτερες και έξυπνες πόλεις”