Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθη Κωνσταντινίδη, στην θεμελίωση του 25ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου

DSC_6161

DSC_6087DSC_6108

DSC_6117

DSC_6085

DSC_6163 DSC_6166

DSC_6068

DSC_6060

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΤΟΜΕΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ) κ. ΣΤΑΘΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΣΤΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΤΟΥ 25ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ

(02-10-2023)

 

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη κ.κ. Βαρνάβα,

κύριε Δήμαρχε,

εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,

σεβαστοί Πατέρες,

εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας,

κυρίες και κύριοι,

φίλες και φίλοι,

νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας. Και αυτό δεν είναι μια κοινότυπη έναρξη ενός χαιρετισμού, άλλα έγκειται στο γεγονός ότι το έργου θεμελιώνουμε αφορά στην εκπαίδευση. Ένα θεμέλιο της κοινωνίας, μια απόλυτη προτεραιότητα για κάθε χώρα και φυσικά μια αταλάντευτη, αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της σημερινής Κυβέρνησης.

Ερχόμαστε, όμως, να εγκαινιάσουμε ένα έργο που αποδεικνύει και τη συνέχεια του Κράτους. Μια αρχή, έναν κανόνα, που πρέπει όλοι να υπηρετούμε. Ένα έργο που ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια, από μια άλλη Κυβέρνηση, συνεχίζεται σήμερα από τη σημερινή. Ξεκίνησε πιθανολογώ, από μια άλλη δημοτική αρχή και συνεχίζεται σήμερα και υλοποιείται και αυτό πρέπει να κάνουμε. Και πρέπει να το κάνουμε σε χρόνους σύντομους και άμεσους. Και να πολεμούμε τη γραφειοκρατία, να προσπαθούμε να επιλύουμε καθημερινά τα εμπόδια που βρίσκουμε μπροστά μας. Γιατί οι ανάγκες της κοινωνίας, δυστυχώς, πολλές φορές προηγούνται της λειτουργίας του Κράτους, προηγούνται των διαδικασιών που απαιτούνται για την υλοποίηση και την ολοκλήρωση κάποιων έργων, είναι μεγαλύτερες και ευρύτερες ενδεχομένως από τις θητείες που όλοι εμείς, από όποια θέση και αν βρισκόμαστε, ερχόμαστε να διακονήσουμε.

Και άρα, αν θέλουμε στο τέλος αυτής της διαδρομής, να λέμε ότι είχαμε μια ελάχιστη συμμετοχή σε αυτό που κληθήκαμε να υπηρετήσουμε, πρέπει να το κάνουμε με προσήλωση, με πνεύμα ομόνοιας και συνεργασίας.

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη,

βρεθήκαμε σε αυτό το σύντομο διάστημα, που μου ανατέθηκε αυτή η τιμητική ευθύνη, αρκετές φορές, σε διάφορα σημαντικά γεγονότα, χαρμόσυνα, εθνικές και ιστορικές επετείους.

Σήμερα, θα συμφωνήσω μαζί σας, με τα εμπνευσμένα λόγια σας, ότι είναι μια σημαντική ημέρα. Βρεθήκαμε εδώ για να καταθέσουμε την αγάπη μας και το ενδιαφέρον μας για τη νεολαία. Να δεσμευθούμε απέναντι στους συμπολίτες μας ότι θα κάνουμε  ό,τι είναι δυνατόν, για να υπηρετήσουμε τις οικογενειακές ανάγκες, τους συμπολίτες μας. Και οι επισημάνσεις αυτές είναι σημαντικές, το γεγονός δηλαδή ότι βρισκόμαστε στη δυτική Θεσσαλονίκη όπου το δημογραφικό πρόβλημα, το μεγαλύτερο εθνικό ζήτημα, βρίσκει μια απάντηση με μια σημαντική αύξηση του πληθυσμού και κυρίως της νεότητας.

Άρα, έχουμε την ηθική και εθνική, ιερή υποχρέωση, να ξέρετε κύριε Δήμαρχε ότι δεν υπηρετώ μόνο τον ρόλο μου, αλλά την εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να προχωρήσουν τα έργα της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, με απόλυτη προτεραιότητα, με απόλυτη ταχύτητα και δίνω καθημερινή αναφορά για την πορεία τους.

Επισημάνατε, κύριε Δήμαρχε, κάποια σημαντικά έργα για τον τομέα της εκπαίδευσης στην περιοχή σας. Να ξέρετε ότι θα είμαι κάθε ημέρα στο πλάι της δημοτικής αρχής για να επισπεύσουμε τις διαδικασίες. Εύχομαι πάντα έργα αγαθά στην τοπική αυτοδιοίκηση. Εύχομαι φώτιση και πρόοδο στα παιδιά μας, στη νεολαία μας. Τέτοια έργα υπηρετούν την πατρίδα.

Σας ευχαριστώ.

 

Προηγούμενο άρθροΔοκιμαστική ήχηση των σειρήνων συναγερμού στις 2 Οκτωβρίου στο Διοικητήριο
Επόμενο άρθροΣυνάντηση του Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθη Κωνσταντινίδη με τον Πρόεδρο του ΕΒΕΘ και της ΚΕΕΕ κ. Γιάννη Μασούτη και μέλη του Δ.Σ. του ΕΒΕΘ