Στάθης Κωνσταντινίδης από τον Χορτιάτη: «Η Δημοκρατία είναι το ισχυρότερο ανάχωμα απέναντι στον ναζισμό και το μίσος»

xortiatis-kon-1

xortiatis-kon2xortiatis-kon3

Στάθης Κωνσταντινίδης από τον Χορτιάτη: «Η Δημοκρατία είναι το ισχυρότερο ανάχωμα απέναντι στον ναζισμό και το μίσος»

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 79 χρόνια από το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη.

Ο κ. Κωνσταντινίδης παρέστει στο Αρχιερατικό Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Χορτιάτη, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα και ακολούθως κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Ολοκαυτώματος.

Σε δήλωσή του, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, σημειώνει: «Η πατρίδα μας είναι γεμάτη με μνημεία πατριωτών και ηρώων, γιατί οι Έλληνες ποτέ δεν συμβιβαστήκαμε με την σκλαβιά και την κατοχή. Γιατί οι έννοιες της ελευθερίας και της δημοκρατίας είναι ταυτισμένες με την Ελλάδα.

Οι εκδηλώσεις μνήμης στον Χορτιάτη για τα 149 θύματα του Ολοκαυτώματος, αποτελούν ελάχιστο φόρο τιμής και χρέος να υπερασπιζόμαστε τις διαχρονικές αξίες του Έθνους, απέναντι σε κάθε εχθρό.

Η Δημοκρατία είναι το ισχυρότερο ανάχωμα απέναντι στον ναζισμό και το μίσος. Όσο την υπηρετούμε με πίστη και αφοσίωση στις αρχές και τις αξίες της, τόσο ισχυρότερη γίνεται».

Προηγούμενο άρθροΔήλωση Στάθη Κωνσταντινίδη μετά τη σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης ενόψει της 87ης ΔΕΘ
Επόμενο άρθροΧαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθη Κωνσταντινίδη, στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου