Δήλωση Στάθη Κωνσταντινίδη μετά τη σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης ενόψει της 87ης ΔΕΘ

JQY0kXLy

30-08-2023 ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΑΘΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ 87ης ΔΕΘ

 suagz5aP

DSC_2982 DSC_3027

30-08-2023 ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η καθιερωμένη ενόψει της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, αλλά ουσιαστική και όχι εθιμική, συνεργασία του κυρίου Πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους των παραγωγικών, επιχειρηματικών, επιστημονικών και αυτοδιοικητικών, φορέων της Βόρειας Ελλάδας, με τους ανθρώπους της αγοράς και όσους εμπλέκονται με τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Μακεδονία και στη Θράκη.

Σύσκεψη ουσιαστική, γιατί, πλέον, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης θητείας της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι παρεμβάσεις στις συγκοινωνιακές, διοικητικές, νοσοκομειακές, λιμενικές, πολιτιστικές και άλλες υποδομές δε γίνονται πλέον στον χάρτη αλλά στο πεδίο.

Περίπου 1.800 έργα, σίγουρα όχι του ιδίου μεγέθους, αλλά με μεγάλη αξία για τον κάθε τόπο, που συνολικά εκσυγχρονίζουν το παραγωγικό και αναπτυξιακό μοντέλο και με την ολοκλήρωσή τους θα αναβαθμίσουν δραστικά την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Στο κατώφλι της επανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας, η πατρίδα μας αλλάζει επίπεδο και κατακτά νέες κορυφές. Ο στόχος, όμως, είναι η ανάπτυξη να είναι ισορροπημένη και να έχει μέτοχό της κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Για να συμβεί αυτό, περιοχές της χώρας που τα προηγούμενα χρόνια είχαν μείνει πιο πίσω στις εξελίξεις, όπως είναι η Βόρεια Ελλάδα, σήμερα βρίσκονται στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής.

Βλέποντας το απτό αυτό ενδιαφέρον, όλοι οι φορείς είμαστε συντεταγμένοι στην υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδίου, το οποίο κάποιες φορές στο εφαρμοστικό του στάδιο μπορεί να χρειάζεται παραμετροποιήσεις, συνενώνει όμως γύρω του όλες τις δυνάμεις του τόπου, γιατί είναι ταυτόχρονα οραματικό και ρεαλιστικό.

Σήμερα, η Βόρεια Ελλάδα ζει ένα δημιουργικό παρόν, συνεχίζει όμως να διεκδικεί και να σχεδιάζει ένα ακόμα καλύτερο μέλλον, πλέον όχι στη βάση των αδυναμιών και των ελλείψεών μας αλλά στη βάση των πλεονεκτημάτων και των δυνατοτήτων μας.

Η δημιουργία αυτού του ευοίωνου περιβάλλοντος, για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, για την Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη, για το τεράστιο εγχείρημα της Δίκαιης Μετάβασης στη Δυτική Μακεδονία, έχει την υπογραφή και την αξιοπιστία του Κυριάκου Μητσοτάκη και γι αυτό την αμέριστη στήριξη όλων μας.

Προηγούμενο άρθροΣύσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους βουλευτές Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης και τους παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο, την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023
Επόμενο άρθροΣτάθης Κωνσταντινίδης από τον Χορτιάτη: «Η Δημοκρατία είναι το ισχυρότερο ανάχωμα απέναντι στον ναζισμό και το μίσος»