Ενημερωτικές συναντήσεις με Μ.Μ.Ε. και Δημάρχους για το Fly Over

18-08-2023-SYSKEPSH_FLY-OVER_1

 

18-08-2023-SYSKEPSH_FLY-OVER_3

18-08-2023-SYSKEPSH_FLY-OVER_2

Ενημερωτικές συναντήσεις με Μ.Μ.Ε. και Δημάρχους για το Fly Over

Στο πλαίσιο της σημερινής σύσκεψης του συντονιστικού οργάνου για το έργο του Fly Over, o Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθης Κωνσταντινίδης, ζήτησε και έγινε αποδεκτό από τον ανάδοχο και τη μελετητική ομάδα, να πραγματοποιηθούν ενημερωτικές συναντήσεις με δημοσιογράφους και Δημάρχους για τη χρησιμότητα του.

Σκοπός της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι η καλύτερη ενημέρωση του κοινού και των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε μέσω αυτών να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτουν οι τοπικές κοινωνίες.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, κρίθηκε επιβεβλημένη από την Τροχαία η τήρηση της απαγόρευσης της στάσης και στάθμευσης των αυτοκινήτων στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της Θεσσαλονίκης,  η εντατικοποίηση της επόπτευσης της ομαλής λειτουργίας των λεωφορειολωρίδων και η πιστή εφαρμογή του ωραρίου τροφοδοσίας των καταστημάτων και αποκομιδής απορριμμάτων.

Ακόμη, συζητήθηκε εκτενώς η εκπόνηση σχεδίου αποσυμφόρησης της περιφερειακής οδού στην περίπτωση τροχαίου ατυχήματος ή μηχανικής βλάβης αυτοκινήτου, με τη χρήση γερανοφόρων οχημάτων που θα παρεμβαίνουν άμεσα όπου κρίνεται αναγκαίο.

Επιπρόσθετα, αναδείχθηκε η αναγκαιότητα εκπόνησης πρωτοκόλλων παρέμβασης για τη διαχείριση έκτακτων καταστάσεων κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής του Fly Over.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Κεντρικής Μακεδονίας κ. Πάρις Μπίλλιας, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΣΕΘ κ. Ιωάννης Καλογερούδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕΘ κ. Ιωάννης Τόσκας, ο Συγκοινωνιολόγος και Ομότιμος Καθηγητής του ΑΠΘ κ. Παναγιώτης Παπαϊωάννου, η Διευθύντρια Τροχαίας Θεσσαλονίκης κα. Παρασκευή Παπαγεωργοπούλου, η Διευθύντρια του ΕΚΕΠΥ-ΕΚΑΒΕ Βορείου Ελλάδος κα. Τζίνα Λεπτοκαρίδου-Λακασά, ο Διευθυντής Ανάπτυξης του ΟΑΣΘ κ. Χρήστος Χατζηγεωργίου ως εκπρόσωπος του Οργανισμού, ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΕΤΚΑ ΑΤΕ και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Κοινοπραξίας κ. Ντίνος Μπενρουμπή, το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Κατασκευαστικής Κοινοπραξίας κ. Κωνσταντίνος Λυσαρίδης, ο Διευθυντής της Κατασκευαστικής Κοινοπραξίας κ. Νικόλαος Κουταβάς και ο Διευθυντής Εργοταξίου κ. Χαράλαμπος Γρηγοριάδης.

 

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση εργασίας του Στάθη Κωνσταντινίδη με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Ηelexpo ενόψει των εγκαινίων της 87ης Δ.Ε.Θ.
Επόμενο άρθροΣυνέντευξη Στάθη Κωνσταντινίδη στην εφημερίδα KARFITSA και την δημοσιογράφο Φανή Κλιάτση (19-08-2023)