Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτηρίου Διοικητηρίου

20230602_121225
20230602_1208051 20230602_1207081

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος καθιερώθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) το 1972 για να τονίσει τη σπουδαιότητα του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και την ανάγκη προστασίας του. Η ημέρα αυτή είναι η 5η Ιουνίου.

Το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας – Θράκης), όντας ευαισθητοποιημένο σε ζητήματα περιβαλλοντικής φύσεως συμμετέχει στο έργο BENEFIT “Building ENergy EFficiency ImprovemenT: Demonstration for public buildings” – “Βελτιώνοντας την ενεργειακή απόδοση: Επίδειξη σε δημόσια κτήρια” στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg IPA «Ελλάδα – Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας 2014-2020».

Αντικείμενο του έργου BENEFIT αποτελεί η ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου του Διοικητηρίου Θεσσαλονίκης. Οι παρεμβάσεις που στόχο έχουν τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κτηρίου αφορούν στην ενεργειακή αναβάθμιση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, και συγκεκριμένα στα συστήματα θέρμανσης και φωτισμού. Ήδη έχει υλοποιηθεί η εγκατάσταση εξοπλισμού θερμοκρασιακής αντιστάθμισης στο σύστημα κεντρικής θέρμανσης. Επίσης, έχει σχεδόν περατωθεί και η καθολική αντικατάσταση των παλαιών φωτιστικών σωμάτων του κτηρίου με νέα τεχνολογία led, καθώς και η εγκατάσταση αυτοματισμών (αισθητήρων κίνησης) στους διαδρόμους και τα WC του κτηρίου. Τέλος, στις αρχιτεκτονικές και ηλεκτρομηχανολογικές μελέτες που προηγήθηκαν δόθηκε  βαρύτητα και στην έντεχνη ενσωμάτωση των παρεμβάσεων στο κτήριο, με ιδιαίτερη μέριμνα για επιλεγμένους χώρους ‘ειδικής χρήσης’, όπως κοινόχρηστοι χώροι, εκθεσιακοί χώροι, καθώς και γραφεία πολιτικών προσώπων.

Προηγούμενο άρθροΠαρουσία του Τομέα Μακεδονίας Θράκης στις Βουλευτικές Εκλογές της 21η Μαΐου 2023
Επόμενο άρθροΤί ισχύει για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 και τί αλλάζει σε σχέση με εκείνες της 21ης Μαΐου