Τον δρ. Παναγιώτη Κετικίδη θα προτείνει ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Στ. Καλαφάτης για τη θέση του Προέδρου της ΑΖΚ

IMG-20230220-WA0001

Τον δρ. Παναγιώτη Κετικίδη θα προτείνει ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Στ. Καλαφάτης για τη θέση του Προέδρου της ΑΖΚ

Τον δρ. Παναγιώτη Κετικίδη, Καθηγητή Τεχνολογίας και Επιχειρηματικότητας, θα προτείνει στη Γενική Συνέλευση της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας, για τη θέση του Προέδρου, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης. Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023, στις 16:00, στα γραφεία της ΑΖΚ στην οδό Φιλικής Εταιρείας 12.

 

Ο κ. Καλαφάτης είχε συνάντηση στο γραφείο του στο Διοικητήριο με τον δρ. Κετικίδη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Καλαφάτης τόνισε ότι: «Στόχος είναι η οικοδόμηση ενός ισχυρού οικοσυστήματος καινοτομίας (ScaleUp Northern Greece),  που θα στηρίζεται στις συνέργειες με όλους τους φορείς. Σκοπός η εξωστρέφεια, με δράσεις για τη δημιουργία νέων ιδεών και τεχνολογιών. Η ΑΖΚ πρέπει να στέκεται δίπλα στις νεοσύστατες, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, για να βοηθά την ανάπτυξή τους και την επέκτασή τους σε διεθνές επίπεδο, καθώς και να συμβάλει στην προβολή της ευρύτερης περιοχής ως ένα φιλικό και ελκυστικό οικοσύστημα προς την καινοτομία και επιχειρηματικότητα, που να προσελκύει επενδυτές και πρωτοπόρους από όλο τον κόσμο, με σύνθημα “να σκεφτόμαστε παγκόσμια και να ενεργούμε τοπικά (Glocal)”».

Το who is who του δρ. Κετικίδη:

Κετικίδης Χ. Παναγιώτης, BSc, MSc. Ph.D

Καθηγητής Τεχνολογίας και Επιχειρηματικότητας.

 

Ο δρ. Κετικίδης, με 30 χρόνια επαγγελματική εμπειρία, έχει σπουδάσει και εργαστεί στις ΗΠΑ. Είναι κάτοχος διδακτορικού από το CITY University του Λονδίνου και με μεταπτυχιακές σπουδές  στην Επιστήμη Υπολογιστών (ΜSc).

Εργάζεται στο CITY College, University of York Europe Campus, ως Αντιπρόεδρος Έρευνας και Καινοτομίας. Είναι ο Πρόεδρος του Ερευνητικού κέντρου Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEERC-www.seerc.org). Εργάστηκε ως υπεύθυνος λογισμικού στη Sterling Drug Inc., της Πενσυλβάνιας των ΗΠΑ και Αναλυτής Συστημάτων στο Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνιας.

Είναι Πρόεδρος του Τριπλού Έλικα (παράρτημα Ελλάδος), επίτιμο μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και της επιτροπής Εκπαίδευσης-Καινοτομίας-Επιχειρηματικότητας  στο Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Προηγούμενο άρθροΧαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη στα εγκαίνια των Εκθέσεων DETROP & OENOS 2023»
Επόμενο άρθροΣύσκεψη στο Διοικητήριο για την μετατροπή της Άτυπης Βιομηχανικής Συγκέντρωσης Δυτικής Θεσσαλονίκης σε Επιχειρηματικό Πάρκο Εξυγίανσης Καλοχωρίου