Συνάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια

DSC_1670

IMG-20230215-WA0013

DSC_1721

DSC_1700

DSC_1689

Συνάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια

Στ. Καλαφάτης: «Με την παροχή συνδρομής για τη διάσωση εγκλωβισμένων στην Τουρκία δείξαμε πώς αντιλαμβανόμαστε ότι οφείλουν να συμπεριφέρονται οι γείτονες»

Ζητήματα εξωτερικής πολιτικής και θέματα που αφορούν στον νέο στρατηγικό ρόλο της Χώρας μας, της Μακεδονίας και της Θράκης ως ενεργειακός και μεταφορικός κόμβος στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, συζήτησαν στη συνάντησή τους, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (με αρμοδιότητες σε θέματα Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης και ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο Διοικητήριο.

Αμέσως μετά την συνάντηση ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης δήλωσε:

«Είχα την ευκαιρία να ακούσω από τον Υπουργό Εξωτερικών – τον φίλο Νίκο Δένδια- τις εντυπώσεις που αποκόμισε από την πρόσφατη επίσκεψή του στην Τουρκία,  στις περιοχές που έπληξε ο φονικός σεισμός, καθώς  και για τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του. Οι Έλληνες ήμασταν οι πρώτοι που σπεύσαμε -με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη- στην παροχή συνδρομής για τη διάσωση εγκλωβισμένων με τη αποστολή δύο ομάδων της ΕΜΑΚ. Και θα συνεχίσουμε την παροχή βοήθειας με την αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης με συντονισμένη προσπάθεια που ήδη αναπτύσσεται από την Πολιτεία, την Εκκλησία, την κοινωνία. Και αυτό διότι οι Έλληνες έτσι αντιλαμβανόμαστε ότι οφείλουν να συμπεριφέρονται οι γείτονες.

Συζητήσαμε επίσης με τον φίλο Υπουργό τη συμβολή της Μακεδονίας και της Θράκης στην εθνική προσπάθεια που κάνει την Πατρίδα μας πιο ισχυρή, οικονομικά, στρατιωτικά και γεωπολιτικά. Για τη νέα στρατηγική σχέση με τις ΗΠΑ και την αμερικανική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη που τονώνει την ασφάλεια και ενισχύει τη σταθερότητα. Αλλά και για τις νέες υποδομές που μετεξελίσσουν τη χώρα μας σε ενεργειακό κόμβο. Είναι κοινή η πεποίθηση ότι η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία και η Θράκη με τις επιλογές της Κυβέρνησής μας παίρνουν τη θέση που δικαιούνται στο χάρτη του μέλλοντος».

Προηγούμενο άρθροΕπίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στη Θεσσαλονίκη και σύσκεψη στο Διοικητήριο
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στη Θεσσαλονίκη και σύσκεψη στο Διοικητήριο