Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη στο Ετήσιο Δείπνο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης για το Νέο Έτος

kalafatisΕΕΘ

Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη στο Ετήσιο Δείπνο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης για το Νέο Έτος

Στ. Καλαφάτης: «Ο Τομέας Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών βρίσκεται στο πλευρό επιχειρηματιών και επενδυτών»

«Αυτή η Κυβέρνηση, τα τελευταία τριάμισι χρόνια στάθηκε κοντά στον ελεύθερο επαγγελματία, στη μικρή και μικρομεσαία επιχείρηση. Γι΄αυτό και δρομολογήθηκαν 70 δισεκατομμύρια ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ. Γι΄αυτό και αυτή η κυβέρνηση ουσιαστικά επένδυσε 43 δισεκατομμύρια ευρώ για να απαλύνει τα βάρη των ελεύθερων επαγγελματιών, νοικοκυριών, ανέργων, στην κρίση της πανδημίας – καθώς είναι επένδυση κάθε φορά που χρειάζεται να στηρίξεις ευάλωτους συμπολίτες σου. Και άλλα 13 δισεκατομμύρια ευρώ, για να μπορέσουμε ν΄αντιμετωπίσουμε τις δραματικές συνέπειες της εξωγενούς ενεργειακής κρίσης», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, σε χαιρετισμό στο Ετήσιο Δείπνο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης που δόθηκε για την έλευση του Νέου Έτους, όπου παρέστη ως Εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Και πρόσθεσε: «Βλέπουμε στην πράξη, ότι αυτή η Κυβέρνηση στέκεται δίπλα στον ελεύθερο επαγγελματία, ανάλογα με τα δημοσιονομικά περιθώρια. Ποτέ δεν θα θέταμε σε κίνδυνο -όπως έγινε ενδεχομένως στο παρελθόν- το μέλλον των παιδιών μας προκειμένου να φανούμε αρεστοί στους συμπολίτες μας, ακόμα και σε πολύ δύσκολες καταστάσεις”.

Ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε ότι στην Κυβέρνηση “καταφέραμε να μειώσουμε 50 φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, να μην επιβαρύνουμε ούτε ένα ευρώ τον φορολογούμενο πολίτη. Περισσότερα από 250 νομοσχέδια ψηφίστηκαν στην Βουλή τα τελευταία τριάμισι χρόνια, στη συντριπτική τους πλειοψηφία με αναπτυξιακό και εντονότατο κοινωνικό πρόσημο. Είναι η πιο παραγωγική Βουλή από το 1974 και μετά, τη στιγμή που καλούμασταν ν΄αντιμετωπίσουμε σειρά κρίσεων. 

Σ΄αυτήν την προσπάθεια της Χώρας μας να γυρίσει σελίδα, ο ρόλος του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών είναι πολύ σημαντικός. Είμαστε κοντά στους επιχειρηματίες και επενδυτές με τον Επενδυτικό Νόμο και τις δομές λειτουργίας του Τομέα στη Θεσσαλονίκη. Όχι μόνο κρατήσαμε αυτήν την υπηρεσία στη Θεσσαλονίκη, αλλά αναλάβαμε και παραπάνω αρμοδιότητες. Και έτσι, επενδύσεις από ένα ως τρία εκατομμύρια ευρώ, διεκπεραιώνονται από τη Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Τομέα. 

Επίσης, ο Τομέας Μακεδονίας και Θράκης συμβάλει στη διαμόρφωση της Ατζέντας για τη Θεσσαλονίκη του 2030. Στόχος, η πόλη μας το 2030 να μπορεί να διαδραματίσει έναν καταλυτικό ρόλο όχι μονάχα στα όρια της ελληνικής επικράτειας αλλά στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, εκπληρώνοντας παράλληλα δύο θεμελιώδεις υποστόχους: Ν΄αξιοποιήσουμε τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα ως περιοχή και τη μοναδική γεωπολιτική μας θέση. Και να καλύψουμε το μεγάλο κενό, που υπάρχει μεταξύ της δυτικής και της κεντροανατολικής Θεσσαλονίκης. Αυτό το master plan με τα 30+ έργα, είναι μια προσφορά του Μακεδονίας – Θράκης για την επόμενη μέρα της Θεσσαλονίκης”. 

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ακόμη ότι “είναι ευτυχής συγκυρία, σ΄αυτή τη νέα εποχή που ανοίγει για την Ελλάδα και για τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη Θράκη, το ότι είμαστε όλοι από την ίδια πλευρά του λόφου. Η ελληνική Κυβέρνηση με μια φιλοπρόοδη, εξωστρεφή, δυναμική προοπτική για την περιοχή μας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου και Δευτέρου Βαθμού. Οι παραγωγικοί φορείς και τα Επιμελητήρια.  Αισιοδοξούμε ότι μέσα από έναν κοινό βηματισμό, όλοι μαζί θα μπορέσουμε να κερδίσουμε την επόμενη μέρα για τη Θεσσαλονίκη και βεβαίως για τους επαγγελματίες, τους επιχειρηματίες. Γνωρίζουμε ότι χωρίς σωστή υποστήριξη του μικρομεσαίου επιχειρηματία, του ελεύθερου επαγγελματία, των επιχειρήσεων -μικρού, μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς- δεν μπορεί να υπάρξει μέλλον για την Ελλάδα. Και αυτή η Κυβέρνηση είναι η πρώτη που στην πράξη στηρίζει την ιδιωτική πρωτοβουλία και θα συνεχίσει να το κάνει γιατί είναι το “πιστεύω” της, γιατί αφορά το καλό της Πατρίδας, της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας και της Θράκης».

Προηγούμενο άρθροΧαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη στο Δείπνο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης για το Νέο Έτος
Επόμενο άρθροΟ Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «NOΗΣΙΣ»