Άρθρο του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη στην προσωπική του σελίδα στο Facebook

StKalafatis_new

Άρθρο του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη στην προσωπική του σελίδα στο Facebook

Φιλοδοξούμε και αισιοδοξούμε για την Πατρίδα μας

 «Μπροστά στην αβεβαιότητα και τους κινδύνους που επιφυλάσσει η νέα χρονιά, είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι η χώρα μας, τα τελευταία χρόνια, γίνεται ολοένα και πιο ισχυρή, οικονομικά, γεωπολιτικά και στρατιωτικά. Μπορεί έτσι να εξασφαλίζει ρυθμούς ανάπτυξης τριπλάσιους του μέσου ευρωπαϊκού όρου, να μειώνει δραστικά την ανεργία, να παράγει νέο πλούτο και να στηρίζει τους οικονομικά αδύναμους. Μπορεί ταυτόχρονα, έχοντας ενισχύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις και διευρύνει τις στρατηγικές συμμαχίες της, να λειτουργεί αποτρεπτικά στις όποιες σκέψεις των ηγετών της γείτονος σε βάρος της Πατρίδας μας. Ξέρουν, άλλωστε, πολύ καλά πως δεν θα μείνει αναπάντητη καμία πρόκληση και εάν παραφρονήσουν δεν θα αποκομίσουν παρά μόνο ισχυρότατο πλήγμα», τονίζει ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, σε άρθρο που ανάρτησε σήμερα στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Γράφει συγκεκριμένα:

 Η χρονιά που πέρασε κληροδότησε σε ολόκληρο τον κόσμο -και ιδίως στην Ευρώπη- έντονους γεωπολιτικούς και οικονομικούς κραδασμούς. Πέρα από τη φρίκη του πολέμου και τον ανείπωτο πόνο ενός ολόκληρου λαού, αφήνει στον νέο χρόνο παρατεταμένη ενεργειακή κρίση, πρωτόγνωρης έκτασης πληθωρισμό και έντονη υφεσιακή πίεση που καθηλώνει την ανάπτυξη και διαιωνίζει, σε παγκόσμιο επίπεδο, κλίμα αστάθειας και αβεβαιότητας.

Πέρα από όλα αυτά -που αναπόφευκτα επηρεάζουν και τη χώρα μας- οι Έλληνες είμαστε αντιμέτωποι και με μια ιδιότυπη έξαρση του τουρκικού προβλήματος. Όχι μόνο γιατί η γειτονική Τουρκία, συνεχίζοντας την πεντηκονταετή αναθεωρητική στρατηγική της, διευρύνει τις αξιώσεις και τις απειλές της σε βάρος της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας. Αλλά και διότι ο Τούρκος Πρόεδρος -έχοντας μπροστά του την πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση- διακρίνει αφενός πως δεν μπορεί να κερδίσει τις εκλογες και αφετέρου πως θα ήταν δραματικό για τον ίδιο να παραδώσει την εξουσία. Μπαίνει έτσι στον πειρασμό να απεργάζεται ανώμαλες εξελίξεις και καθίσταται  παντελώς απρόβλεπτος.

Μπροστά στην αβεβαιότητα και τους κινδύνους που επιφυλάσσει η νέα χρονιά, είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι η χώρα μας, τα τελευταία χρόνια, γίνεται ολοένα και πιο ισχυρή, οικονομικά, γεωπολιτικά και στρατιωτικά. Μπορεί έτσι να εξασφαλίζει ρυθμούς ανάπτυξης τριπλάσιους του μέσου ευρωπαϊκού όρου, να μειώνει δραστικά την ανεργία, να παράγει νέο πλούτο και να στηρίζει τους οικονομικά αδύναμους. Μπορεί ταυτόχρονα, έχοντας ενισχύσει τις Ένοπλες Δυνάμεις και διευρύνει τις στρατηγικές συμμαχίες της, να λειτουργεί αποτρεπτικά στις όποιες σκέψεις των ηγετών της γείτονος σε βάρος της Πατρίδας μας. Ξέρουν, άλλωστε, πολύ καλά πως δεν θα μείνει αναπάντητη καμία πρόκληση και εάν παραφρονήσουν δεν θα αποκομίσουν παρά μόνο ισχυρότατο πλήγμα.

Γίνεται έτσι προφανές πως η συνέχεια της ασκούμενης πολιτικής και η διασφάλιση της σταθερότητας αποτελούν αναγκαίες και ταυτόχρονα επαρκείς εγγυήσεις για την αποτροπή των κινδύνων που ελλοχεύουν και την πορεία της Πατρίδας μας σε ένα καλύτερο αύριο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία αποδείξαμε -παρά τα όποια λάθη- πως θέλουμε, ξέρουμε και μπορούμε να υπηρετούμε την ανάπτυξη, τη συλλογική πρόοδο και την ατομική προκοπή. Να ασκούμε πολιτική πατριωτική και προοδευτική. Να πηγαίνουμε την Ελλάδα πιο ψηλά, πιο μπροστά, πιο γρήγορα. Να φιλοδοξούμε και να αισιοδοξούμε για την Πατρίδα μας. Για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

 

Προηγούμενο άρθροΔήλωση του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη για την Πρωτοχρονιά
Επόμενο άρθροΧαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη στο 63ο Παιδαγωγικό Συνέδριο του Τομέα Επιστημόνων του Συλλόγου Ορθόδοξης Ιεραποστολικής Δράσης «Ο Μέγας Βασίλειος»