Σημεία της συνέντευξης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στον ΑΝΤΕΝΝΑ και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου

Ant1

Σημεία της συνέντευξης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στον ΑΝΤΕΝΝΑ και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου

Στ. Καλαφάτης: «Η Κυβέρνηση έχει εφαρμόσει ένα από τα πιο πετυχημένα προγράμματα στήριξης της κοινωνίας, των νοικοκυριών, των εργαζομένων και των επιχειρήσεων»

«Η Κυβέρνηση τα τελευταία τριάμισι χρόνια αντιμετώπισε με επιτυχία σειρά πολλαπλών κρίσεων (πανδημία, ενεργειακή κρίση, διεθνείς κρίσεις και τώρα τελευταία και την κρίση του πληθωρισμού). Μέσα στο συγκεκριμένο περιβάλλον αυτή η Κυβέρνηση ανταποκρίνεται στην αποστολή της. Την ίδια στιγμή καταφέρνει και προχωράει σε μια σειρά μεταρρυθμίσεων, έχει ψηφίσει πάνω από 250 νομοσχέδια, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν έντονο μεταρρυθμιστικό αλλά και κοινωνικό αποτύπωμα και αυτό αντανακλά στην καθημερινότητα των πολιτών αλλά και στην αναπτυξιακή προοπτική», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης στον Antenna και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου.

Και πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά. Ξέρουμε πως όσα μέτρα κι αν έχουμε λάβει, σίγουρα υπάρχουν πάρα πολλοί συμπολίτες μας οι οποίοι ακόμα και υποφέρουν. Όμως αυτό δεν ακυρώνει μια ειλικρινή προσπάθεια η οποία αναγνωρίζεται και απ΄όλα τα διεθνή φόρα και από συγκεκριμένους δείκτες. Το γεγονός δηλ. ότι έχουμε αυτή τη στιγμή έναν ρυθμό υγιούς ανάπτυξης η οποία δεν βασίζεται στην κατανάλωση αλλά βασίζεται σε επενδύσεις -και ως επί το πλείστον σε ιδιωτικές επενδύσεις-, σε επίπεδο του 5-6%, που είναι σχεδόν τριπλάσιος από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, το γεγονός ότι έχουμε εφαρμόσει ένα από τα πιο πετυχημένα προγράμματα στήριξης της κοινωνίας, των νοικοκυριών, των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, δείχνει ότι ο δρόμος τον οποίο ακολουθούμε είναι προς τη σωστή κατεύθυνση».  

Σχολιάζοντας τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων και κυρίως την αντιμετώπιση της ακρίβειας ο κ. Καλαφάτης επισήμανε: «Όταν ο άνθρωπος ανοίγει το κατάστημά του, για παράδειγμα ένα μίνι μάρκετ και έχει την αγωνία πώς θα βγάλει το κόστος, πώς θ΄ανταποκριθεί στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, ακόμη και να του κάνεις μια δραματική μείωση για να του καλύψεις το υπερβάλλον κόστος απ΄αυτό που συνήθως πλήρωνε, και του μένει ένα μικρό ποσοστό, πάλι έχει πρόβλημα. Αλλά, εμείς, θεωρώ ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Η συνέπεια λόγων και έργων της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού είναι καθαρό ότι βραχυκυκλώνει τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο κόσμος πλέον μπορεί να κρίνει, να συγκρίνει και να διακρίνει ποιος είναι κατάλληλος για να οδηγήσει τη Χώρα. Και αυτός είναι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης».

Προηγούμενο άρθροΕθιμοτυπική συνάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη, με τον Γενικό Διευθυντή και τον Διευθυντή του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου κ.κ. Αθ. Κελέμη και Γ. Θεοδωράκη
Επόμενο άρθροΧαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη στα εγκαίνια της Έκθεσης «Στην ίδια πόλη: Χριστιανοί και Εβραίοι στη Θεσσαλονίκη – Γ΄ κύκλος: Εμπόριο και Επιχειρηματικότητα»