Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη στις εκδηλώσεις εορτασμού του Προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού Αγίου Νικολάου και της Επετείου των Νικηφόρων Ναυμαχιών Βαλκανικών Πολέμων 1912 – 1913

kalafatis2

 

54

45

36

27

Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη στις εκδηλώσεις εορτασμού του Προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού Αγίου Νικολάου και της Επετείου των Νικηφόρων Ναυμαχιών Βαλκανικών Πολέμων 1912 – 1913

Στ. Καλαφάτης: «Είναι απόφασή μας να αποκρούσουμε κάθε αμφισβήτηση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων»

Στις εκδηλώσεις εορτασμού της Μνήμης του Προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού Αγίου Νικολάου και της Επετείου των Νικηφόρων Ναυμαχιών Βαλκανικών Πολέμων 1912 – 1913, που πραγματοποιήθηκαν με ευθύνη του Ναυτικού Σταθμού Βορείου Ελλάδος, παρέστη σήμερα ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης.

Σε χαιρετισμό του μετά την Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αρετσούς, ο κ. Καλαφάτης τόνισε:  

“Τιμούμε σήμερα τον Άγιο Νικόλαο, προστάτη των απανταχού ναυτικών. Τιμούμε τους ναυτικούς μας που πλέουν στα πελάγη του Κόσμου.

Τιμούμε τις νικηφόρες ναυμαχίες των Βαλκανικών Πολέμων που έγραψαν τις δικές τους σελίδες στους αγώνες της απελευθέρωσης και επισφράγισαν την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο. Τιμούμε το Λιμενικό Σώμα και το ένδοξο Πολεμικό μας Ναυτικό, τις γυναίκες και τους άνδρες που φρουρούν νύχτα και μέρα τα θαλάσσια σύνορά μας. Διότι, όπως έλεγε ο Θεμιστοκλής λίγο πριν την ναυμαχία της Σαλαμίνας, «Έχουμε γη και πατρίδα, όσο έχουμε πλοία στη θάλασσα».

Διότι, πάνω από όλα, οι φρουροί του Αιγαίου διαπνέονται από το παράδειγμα εκείνων που απελευθέρωσαν και μεγάλωσαν την Πατρίδα αντιπαρατάσσοντας στο μέγεθος των αριθμών, τη μεγαλοσύνη της καρδιάς. Διότι είναι υποδειγματική η αξιοσύνη και η μαχητική ικανότητά  τους.

Διαδηλώνουμε ταυτόχρονα, την απόφασή μας -και τόνισε πολλές φορές ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- να αποκρούσουμε κάθε απόπειρα τετελεσμένων, κάθε αμφισβήτηση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων.

Απαντούμε ξεκάθαρα σε όσους εγείρουν αναθεωρητικές αξιώσεις πως δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο. Δεν μπορούν να απειλούν τα νησιά μας και ταυτόχρονα να ζητούν την αποστρατιωτικοποίησή τους. Δεν μπορούν να αρνούνται το Δίκαιο της Θάλασσας και το δικαίωμα ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας των νησιών μας.

Απαντούμε ξεκάθαρα σε όσους απειλούν πως θά ‘ρουν κάποια νύχτα, πως θα τους περιμένει άσκημη μέρα. Έχουμε και τη δύναμη και την ψυχή που απαιτούν οι καιροί. Δύναμη και ψυχή που δεν μπορούν αντέξουν.

Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και τους συμμάχους στο πλευρό μας.  Και δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω. Κάνουν λάθος εάν νομίζουν πως μπορεί να κιοτέψουμε. Κάνουν ακόμα μεγαλύτερο λάθος εάν νομίζουν πως έχει η γης κρικέλια για την πάρουν και να φύγουν.

Είμαστε ισχυροί, είμαστε αποφασισμένοι και -στα εθνικά μας ζητήματα- είμαστε ενωμένοι.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους”.

 

 

Προηγούμενο άρθροΔήλωση του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη, για την εορτή της προστάτιδας του Πυροβολικού, Αγίας Βαρβάρας
Επόμενο άρθροΔίκτυο Παραδοσιακών Προϊόντων της Μαύρης Θάλασσας CBC Programme Black Sea Basin 2014-2020 (08/12)