Καλαφάτης: “Στόχος μας η λειτουργική διασύνδεση του Σέιχ Σου με τη Θεσσαλονίκη”

kalafatis_seix_sou

syskepsi_seix_sou_20220912_01

Καλαφάτης: “Στόχος μας η λειτουργική διασύνδεση του Σέιχ Σου με τη Θεσσαλονίκη”

 “Βάλαμε στόχο τη λειτουργική διασύνδεση του περιαστικού δάσους του Σέιχ Σου με την πόλη. Για πρώτη φορά έχουμε στα χέρια μας μια συγκροτημένη, καλά επεξεργασμένη, πρόταση που συνδυάζει όλα τα απαραίτητα τεχνικά στοιχεία βάζοντας, πάνω από όλα, την προστασία του πράσινου και τη δυνατότητα του πολίτη να έρθει πιο κοντά στο περιαστικό δάσος. Το έργο, με την ολοκλήρωσή του, θα παρακινεί τους πολίτες να δραστηριοποιούνται σε έναν «πράσινο διάδρομο» ο οποίος θα συνδέει ανεμπόδιστα τα δύο αυτά τοπόσημα. Η κυβέρνηση, όπως εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεχίζει να εργάζεται για μια Θεσσαλονίκη σύγχρονη, ανοικτή, πιο φιλική στους κατοίκους και τους επισκέπτες της, που θα χαίρεσαι να εργάζεσαι και να ζεις”, τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, μετά την πρώτη Τεχνική Συνάντηση που έγινε στο Διοικητήριο, για την προετοιμασία υπογραφής μνημονίου συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων στο συγκεκριμένο project.

Και πρόσθεσε: “Πρόκειται για μία πρόταση την οποία επεξεργάζονται τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας εδώ και έναν χρόνο.  Πλέον ωρίμασαν οι συνθήκες για να προχωρήσουμε στην υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας, αφού, όμως, πρώτα, θέσουμε την πρόταση αυτή σε δημόσιο διάλογο”.

Μια σειρά δράσεις που θα περιλαμβάνονται στο υπό διαμόρφωση μνημόνιο,  έχουν στόχο να αποδοθεί ένα ανοικτό περιαστικό δάσος σε όλους τους πολίτες, με πρόσβαση σε ΑμεΑ, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών, την αναβάθμιση της τουριστικής προστιθεμένης αξίας της περιοχής, την προστασία του πρασίνου και την υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής με ανέξοδες καλές πρακτικές. Σκοπός των δράσεων αυτών θα είναι πολίτης και  επισκέπτης να μπορούν, με ευκολία και ανεμπόδιστα, να συνδέονται με το γαλάζιο του θαλασσίου μετώπου και με το πράσινο του περιαστικού δάσους, με μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα.

Ήδη έχουν γίνει οι απαιτούμενες συζητήσεις για να εξασφαλιστούν 800.000 ευρώ, από το Πράσινο Ταμείο, που θα διατεθούν για τις απαραίτητες μελέτες και τα πιλοτικά έργα.

 

Προηγούμενο άρθροΆρθρο του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων
Επόμενο άρθροΆρθρο του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στο MyPortal.gr