Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού στην εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

genoktonia_pontion_22-5-2022-036

genoktonia_pontion_22-5-2022-053 genoktonia_pontion_22-5-2022-007  genoktonia_pontion_22-5-2022-044

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού στην εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Στ. Καλαφάτης: «Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε αταλάντευτα την προσπάθεια για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων»

Στις εκδηλώσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, παρέστη, σήμερα ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ως Εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας και την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, στην Πλατεία Αγίας Σοφίας, ο κ. Καλαφάτης σε δήλωσή του τόνισε:

«19η Μαΐου 1919. Εκατόν τρία χρόνια μετά, η καρδιά μας εξακολουθεί να  γίνεται κόμπος. Σκεφτόμαστε με πόνο τα τάγματα εργασίας, τις λεηλασίες, τις πυρπολήσεις περιουσιών, τα 353 χιλιάδες θύματα μιας απίστευτης θηριωδίας. 

Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε αταλάντευτα την προσπάθεια για τη διεθνή αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας. 

Δεσμευόμαστε ταυτόχρονα να συνεχίσουμε τον αγώνα για μια ισχυρή και περήφανη Πατρίδα. Αποφασισμένοι να προασπίσουμε στο ακέραιο την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα».

 

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Επόμενο άρθροΧαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Στ. Καλαφάτη στην ημερίδα για τη Σχολική Διαμεσολάβηση στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς “Μελίνα Μερκούρη”