Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσημάτων Θώρακος

13-5-2022-087

13-5-2022-095

Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσημάτων Θώρακος

Στ. Καλαφάτης: «Οι γιατροί είναι πρωταγωνιστές στο διαρκή αγώνα για καλύτερη ποιότητα ζωής»

«Διανύουμε μια περίοδο που η έγνοια όλων εστιάζει στην υγεία. Οι γιατροί είναι πρωταγωνιστές στο διαρκή αγώνα για καλύτερη ποιότητα ζωής. Ειδικά οι πνευμονολόγοι βρεθήκατε στην πρώτη γραμμή του πυρός. Γιατροί νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό εξακολουθείτε να καταβάλλετε υπεράνθρωπες προσπάθειες σε αυτόν τον κοινό αγώνα κατά της πανδημίας. Σας ευχαριστούμε και σας ευγνωμονούμε», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσημάτων Θώρακος που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη, η Εταιρεία Νοσημάτων Θώρακος Ελλάδος με θέμα: «Πρόληψη και Πρώιμη Διάγνωση στα Σύγχρονα Αναπνευστικά Νοσήματα».

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Καλαφάτης ανέφερε:

«Διανύουμε μια περίοδο που η έγνοια όλων εστιάζει στην υγεία. Οι γιατροί είναι πρωταγωνιστές στο διαρκή αγώνα για καλύτερη ποιότητα ζωής. Ειδικά οι πνευμονολόγοι βρεθήκατε στην πρώτη γραμμή του πυρός. Γιατροί νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό εξακολουθείτε να καταβάλλετε υπεράνθρωπες προσπάθειες σε αυτόν τον κοινό αγώνα κατά της πανδημίας. Σας ευχαριστούμε και σας ευγνωμονούμε.

Περνούμε ήδη σε μια νέα κανονικότητα. Ο ιός δεν εξαφανίστηκε, όμως βρισκόμαστε σε θέση να κερδίσουμε -και πάλι- τις συνήθειές μας. Με όπλο τον εμβολιασμό καταφέραμε να επανέλθουμε και σε εκδηλώσεις όπως το συνέδριό σας.

 

Το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσημάτων Θώρακος σηματοδοτεί την επιστροφή στην ιατρική καθημερινότητα. Θα ακούσουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τα συμπεράσματά σας πάνω σε επίκαιρα θέματα της σύγχρονης πνευμονολογίας. Θα περιμένουμε τις προτάσεις σας ειδικά σε θέματα πρόληψης και πρώιμης διάγνωσης. Αν κάτι μας δίδαξε η περιπέτεια με την πανδημία, είναι η αξία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης.

 

Βρισκόμαστε δίπλα σας. Μια από τις μεγάλες προκλήσεις της επόμενης μέρας -όπως τόνισε ο  Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- είναι το χτίσιμο ενός νέου Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.

 

Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη, να αξιοποιήσει σημαντικούς πόρους, τόσο το από Ταμείο Ανάκαμψης, όσο  και από το  νέο ΕΣΠΑ, για μια καλύτερη δημόσια Υγεία. Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε σύμμαχοι.

 

Εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του Συνεδρίου σας».

Προηγούμενο άρθροΤην άσκηση Κάσσανδρος 2022 παρακολούθησε μαζί με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστο Στυλιανίδη, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης
Επόμενο άρθροΟ Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού στις εκδηλώσεις για την 102η Επέτειο Απελευθέρωσης της Αλεξανδρούπολης