Συνάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη με τον Πρέσβη των ΗΠΑ κ. Τζέφρι Πάιατ

12-4-2022b-003

12-4-2022a-030

12-4-2022b-022

Συνάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη με τον Πρέσβη των ΗΠΑ κ. Τζέφρι Πάιατ

 

Με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τζέφρι Πάιατ συναντήθηκε, σήμερα, στο γραφείο του στο Διοικητήριο, ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Καλαφάτης τόνισε:

“Υποδέχτηκα σήμερα τον Πρέσβη των ΗΠΑ και αληθινό φίλο της Ελλάδας κ. Τζέφρι Πάιατ. Ολοκληρώνει μια μακρά θητεία στην Πατρίδα μας και μπορεί να είναι περήφανος γιατί σήμερα οι σχέσεις μεταξύ των δύο φίλων και συμμάχων χωρών, της Ελλάδος και των ΗΠΑ, είναι πιο δυνατές από ποτέ. Ξέρει πολύ καλά τον διαχρονικό ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας -και ιδιαίτερα οι περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης- όσον αφορά τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Όπως εξίσου καλά ξέρει ότι η Πατρίδα μας – με τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης- καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, καθώς παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, εκφράζει απαράδεκτο αναθεωρητισμό, πλήττει την κυριαρχία ανεξάρτητου κράτους και προκαλεί απώλειες ανθρώπινων ζωών. Ζητάμε τον άμεσο τερματισμό της εισβολής και στεκόμαστε δίπλα στο δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό. Και βεβαίως δίπλα στην εκεί περήφανη ελληνική ομογένεια. Σταθεροί στις αρχές μας και αξιόπιστοι ως σύμμαχοι, την ώρα που άλλοι επιλέγουν πολιτικές «επιτήδειου ουδέτερου».

Είχα την ευκαιρία να ευχαριστήσω τον κ. Πρέσβη για την εξαιρετική συνεργασία που αναπτύξαμε σε θέματα που αφορούν τις επενδύσεις και την ανάπτυξη, στους τομείς της Ενέργειας, της Καινοτομίας, του Τουρισμού και των Νέων Τεχνολογιών.

Δεν πέρασε ένας χρόνος, από τότε που συζητήσαμε, με τον κ. Πάιατ, για τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος που θα δημιουργούνταν από αμερικανικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και οργανισμούς στη Θεσσαλονίκη. Και, ήδη, η ιδέα για τη δημιουργία του Thessaloniki Tech Lab υλοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι΄αυτό. Η Θεσσαλονίκη αποκτά μία αμερικανική γωνιά, ένα σημείο σύνδεσης της παιδείας και της επόμενης ημέρας. Σύνδεσης της γνώσης και της επιχειρηματικότητας.

Οι κινήσεις παγκόσμιων κολοσσών, όπως η Microsoft, η Cisco, η Deloitte, η Pfizer, αποδεικνύουν ότι η χώρα μας -και ειδικά η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία και η Θράκη- μετατρέπονται ήδη σε επενδυτικό κόμβο στις νέες τεχνολογίες. Και αυτό μπορεί, επίσης να το μεταφέρει στη χώρα του. Όπως, επίσης και το γεγονός ότι η ποιότητα της ζωής στη χώρα μας, αλλά ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, το φιλικό και οικείο περιβάλλον, η γαστρονομική μας παράδοση, η ποιότητα της καθημερινής ζωής είναι τα assets που προσελκύουν τους επενδυτές στην Πατρίδα μας.

Του ευχήθηκα καλή τύχη στην εξαιρετική διπλωματική σταδιοδρομία του και του ζήτησα να βρίσκεται πάντα δίπλα στη χώρα μας και στον ελληνικό λαό, απ΄όποια θέση κληθεί να υπηρετήσει την Πατρίδα του στο μέλλον. Και ότι τον περιμένουμε ξανά στην Ελλάδα το επόμενο καλοκαίρι, που αποτελεί -όπως γνωρίζω- και δική του επιθυμία”.

Από την πλευρά του, ο Πρέσβης κ.  Pyatt ευχαρίστησε τον κ. Καλαφάτη για την  συνεργασία στην Μακεδονία και την Θράκη και τις προσπάθειες του να προσελκύσει και να  επεκτείνει τις ευκαιρίες  για επενδύσεις στην Βόρεια Ελλάδα, οι οποίες  προάγουν την οικονομική ανθεκτικότητα και ανάπτυξη και για τις δύο χώρες. Ενθάρρυνε την συνέχιση της συνεργασίας σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένης  της επιχειρηματικότητας, της εκπαίδευσης και των πολιτιστικών ανταλλαγών.

 

Προηγούμενο άρθροΣημεία της συνέντευξης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στον REAL FM 107.1 και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλησπέρα» με τη δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά
Επόμενο άρθροΣυνάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη με τα μέλη της κορυφαίας στην Ευρώπη Εθνικής Ομάδας Tae Kwon Do