Σημεία συνεντεύξεων του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στην ΕΡΤ 3, στον Libero 107,4, στο Αθλητικό Metropolis 95,5 και στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100

skalafatis2

Σημεία συνεντεύξεων του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στην ΕΡΤ 3, στον Libero 107,4, στο Αθλητικό Metropolis 95,5 και στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100

Στ. Καλαφάτης: «Υπερτοπικός πόλος ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ»

«Το είπαμε, το κάναμε. Με σχετική οδηγία που είχα από  τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια. Είχαμε  υποδειγματική συνεργασία με τον ΠΑΟΚ και οι συναρμόδιοι Υπουργοί κινήθηκαν με τη μέγιστη ταχύτητα.  Θα συνεχίσω να στηρίζω την προσπάθεια του ΠΑΟΚ, όπως και τις προσπάθειες όλων των ομάδων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, να αποκτήσουν σύγχρονες εγκαταστάσεις», τόνισε σε δήλωσή του στην ΕΡΤ3 και το δημοσιογράφο Γιώργο Μίνο, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης αναφορικά με τις εξελίξεις στο ζήτημα του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ. Πρόσθεσε ότι: «Η προεργασία που έγινε έως ότου ο φάκελος φτάσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας δεν έχει προηγούμενο. Εξετάστηκαν όλες οι λεπτομέρειες από την πρώτη ως την τελευταία.  Η απόφαση του ΣτΕ εκδόθηκε σε χρόνο ρεκόρ και περνάμε τώρα στη φάση της σύνταξης Προεδρικού Διατάγματος». 

Για το ίδιο θέμα,  σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Libero 107,4 και στην εκπομπή «Control» με τον Γιώργο Ζαγόρα, τόνισε: «Το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ δεν θα είναι, απλά, ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο. Θα είναι ένας υπερτοπικός πόλος ανάπτυξης όχι μονάχα για την Τούμπα, και όχι μονάχα για τη Θεσσαλονίκη αλλά για την ευρύτερη περιοχή. Η δουλειά η βασική για να μπορέσει να ξεκινήσει η νέα Τούμπα, ουσιαστικά και τυπικά ολοκληρώθηκε από την Πολιτεία. Μιλάμε για κάτι πολύ ευρύτερο, με πυρήνα το ποδοσφαιρικό γήπεδο, το οποίο θα είναι ένα στολίδι ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Θα είναι ένας πόλος έλξης τουριστικού ενδιαφέροντος καθώς μπορεί να συνδυαστεί ακόμη και με την τουριστική αξιοποίηση του αρχαιολογικού χώρου της Τούμπας. Τα αρχαία δεν είναι πρόβλημα. Είναι asset. Και μπορούν ν΄αναδειχθούν ως τουριστικός πόλος ανάπτυξης. Θ’ αναβαθμίσει την περιοχή, θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας και θ’ αποκτήσει και η Θεσσαλονίκη μέσω της Τούμπας έναν άλλο χαρακτήρα. Είναι μια πολύ μεγάλη και πυκνοκατοικημένη περιοχή. Θα δοθεί η δυνατότητα, με τις αναπλάσεις που θα γίνουν στον περιβάλλοντα χώρο, να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής. Είναι win win για όλους», υπογράμμισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών.

Μιλώντας για το ίδιο θέμα στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100 και στην εκπομπή “Θέσεις και Απόψεις” στους δημοσιογράφους Κωνσταντίνο Λουτζιούδη και Σοφία Ξανθοπούλου, τόνισε: 

«Διπλά σημαντική μέρα η χθεσινή για τον ΠΑΟΚ. Το χθεσινό αγωνιστικό αποτέλεσμα είναι το ένα. Αλλά θεωρώ ότι αυτό που αποτελεί και μια παρακαταθήκη και για το ίδιο το σωματείο αλλά και για την πόλη είναι το ότι βαδίζουμε πλέον στην τελική ευθεία και απομένουν τα τυπικά για τη έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος για να μπορέσει να δημιουργηθεί ένα νέο γήπεδο στην περιοχή της Τούμπας». Όπως εξήγησε ο κ. Καλαφάτης, «είμαστε πολύ χαρούμενοι με τα απτά αποτελέσματα. Δεν μιλάμε ούτε με ευχολόγια ούτε με σχεδιασμούς».

Τέλος, σε συνέντευξή του στο Αθλητικό Metropolis 95,5 και την εκπομπή “Τρίτο Ημίχρονο” με τους δημοσιογράφους Βασίλη Βλαχόπουλο, Βασίλη Μάστορα, Τάνια Δήμου και Κώστα Πετρωτό, πρόσθεσε:

«Το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο για την Τούμπα περιελάμβανε μια σειρά από σημαντικές παρεμβάσεις. Ήταν πιο ‘βαρύ’ από αυτό της ανάπλασης της ΔΕΘ, για παράδειγμα. Τα αποτελέσματα, όμως, μιλάνε».

Για το ζήτημα του Καυτανζογλείου: «Μπορούμε να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις. Είναι κάτι που μπορούμε να δούμε».

Για το γήπεδο του Άρη: «Υπάρχει η βούληση της κυβέρνησης – έχει εκφραστεί ξεκάθαρα – να αποκτήσει ο Άρης γήπεδο στο μοντέλο της διπλής ανάπλασης».

Προηγούμενο άρθροΆρθρο του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στην ιστοσελίδα «Pagenews.gr»
Επόμενο άρθροΧαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη, στις εκδηλώσεις για την 81η Επέτειο της Μάχης των Ευζώνων Κιλκίς