Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη, στον εορτασμό του Αγίου Νικολάου, προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού

6-12-2021-033-1

6-12-2021-051 6-12-2021-053

6-12-2021-076

Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη, στον εορτασμό του Αγίου Νικολάου, προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού

Καλαφάτης: Οι Έλληνες επιζητούμε την ειρήνη, όμως δεν κάνουμε πίσω στις προκλήσεις

«Οι Έλληνες επιζητούμε την ειρήνη και τη συνεργασία με τους λαούς της γειτονιάς μας. Στις προκλήσεις, όμως, δεν κάνουμε πίσω. Επιμένουμε αταλάντευτα στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας που ορίζουν με σαφήνεια τα δικαιώματά μας στη γη, τον αέρα και τις θάλασσές μας», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, στο χαιρετισμό του στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Καλαμαριά, στις εκδηλώσεις για τον Άγιο Νικόλαο, προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού.

Ο κ. Καλαφάτης, τόνισε:

«Γιορτάζουμε, σήμερα, τον Άγιο Νικόλαο,  προστάτη των ναυτικών μας.  Προστάτη του Πολεμικού μας Ναυτικού και του Λιμενικού.

Μέρα γιορτής για όλους,  αλλά, κυρίως,  για τους προστάτες των θαλασσών μας.  Για όλους εσάς, που έχετε θέσει, πάνω από όλα, το καθήκον. Που υπερασπίζεστε τα θαλάσσια σύνορά μας, στο Αιγαίο, το Ιόνιο και το Κρητικό Πέλαγος.

Εσείς είστε που υπογραμμίζετε, κάθε μέρα, στους ταραξίες της γειτονιάς μας, αυτούς που επιβουλεύονται τα δίκαια και τα δικαιώματά μας, ότι στα εθνικά μας θέματα έχουμε θέσει κόκκινες γραμμές. Και δεν κάνουμε βήμα πίσω.

Βρισκόμαστε στο πλευρό σας. Το αποδεικνύουμε έμπρακτα: Ενισχύουμε και διευρύνουμε τις στρατηγικές συμμαχίες μας με χώρες της ευρύτερης γειτονιάς μας. Διευρύνουμε ταυτόχρονα τις σχέσεις στρατηγικής συμμαχίας με παραδοσιακούς συμμάχους μας.

Είμαστε περήφανοι που πετύχαμε τη Συμφωνία με τη φίλη και σύμμαχο Γαλλία, που προβλέπει στρατιωτική συνδρομή σε περίπτωση έξωθεν προσβολής στη γη ή τα πολεμικά μας σκάφη στη θάλασσα.

Μια Συμφωνία που φέρνει την Ελλάδα και τη Γαλλία στην πρωτοπορία του κοινού οράματος για μια ισχυρή και αμυντικά αυτοδύναμη Ευρώπη. Που ενισχύει ουσιαστικά τις δικές σας προσπάθειες με υπερσύγχρονα πολεμικά πλοία τεχνολογίας αιχμής.

Ακόμη, αναβαθμίσαμε και επεκτείναμε τη στρατηγική συμμαχία μας με τις ΗΠΑ.

Οι Έλληνες επιζητούμε την ειρήνη και τη συνεργασία με τους λαούς της γειτονιάς μας. Στις προκλήσεις, όμως, δεν κάνουμε πίσω. Επιμένουμε αταλάντευτα στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας που ορίζουν με σαφήνεια τα δικαιώματά μας στη γη, τον αέρα και τις θάλασσές μας.

Χρόνια πολλά σε όλους».

 

Προηγούμενο άρθροΆρθρο του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη στην εφημερίδα “Το Παρόν της Κυριακής”
Επόμενο άρθροΔήλωση του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη στην έναρξη εργασιών καθαίρεσης κτίσματος με στοιχεία αμιάντου στο Γ.Ν.Θ. Άγιος Παύλος