Καλαφάτης: «Φιλοδοξούμε να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη κόμβο διαπεριφερειακής και διεθνούς συνεργασίας, κέντρο εκπαίδευσης και έρευνας»

18-11-2021-052

18-11-2021-057

Καλαφάτης: «Φιλοδοξούμε να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη κόμβο διαπεριφερειακής και διεθνούς συνεργασίας, κέντρο εκπαίδευσης και έρευνας»

«Φιλοδοξούμε -και είναι απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης συνολικά- να επανατοποθετήσουμε τη Μακεδονία και τη Θράκη στο χάρτη της ευρύτερης περιοχής μας. Να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη κόμβο διαπεριφερειακής και διεθνούς συνεργασίας, κέντρο εκπαίδευσης και έρευνας. Να βγούμε δυναμικά στον κόσμο που έρχεται, τον κόσμο που αλλάζει ταχύτητα, ρυθμούς και προσανατολισμούς», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης, στην εκδήλωση του CITY College που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την πρόσφατη αναγόρευσή του από το Πανεπιστήμιο του York ως Ευρωπαϊκό Campus του βρετανικού Πανεπιστημίου στην Ευρώπη, στο Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων – Cisco. 

Και πρόσθεσε: «Διανύοντας την εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, του Industry 4.0, των νέων τεχνολογιών, έχουμε μπροστά μας νέες προκλήσεις, δυνατότητες και ευκαιρίες σε όλο το φάσμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας. Ψηφιοποιούνται το κράτος, η εκπαίδευση, η εργασία, συνεργασία, οι επικοινωνίες. Αυξάνονται οι ανάγκες και διευρύνονται τα πεδία και οι δυνατότητες εκπαίδευσης. Αποκτά υπεραξία η εξειδικευμένη γνώση».

Όπως επισήμανε ο κ. Καλαφάτης: «Η κυβέρνηση προχωρά σε βαθιές και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις και δράσεις για την παιδεία του αύριο. Μεταρρυθμίσεις και δράσεις που αποβλέπουν κυρίως: Στην αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος. Την προώθηση της εξωστρέφειας των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων με τη δυνατότητα ίδρυσης ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων. Στην ανάπτυξη συνεργασιών  με εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού. Στην καλύτερη διασύνδεση του εκπαιδευτικού προγράμματος με την αγορά εργασίας. Στην ποιοτική αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της διά βίου μάθησης. Στην αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου και, την ενίσχυση των πρότυπων και πειραματικών σχολείων».

Ο Σταύρος Καλαφάτης υπογράμμισε ότι: «Η ανάπτυξη στα χρόνια που έρχονται μπορεί και πρέπει να έχει ως θεμέλιο την εκπαίδευση και τη γνώση. Η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα στέλνουν ισχυρό μήνυμα από το αύριο, που έχει γίνει ήδη παρόν. Αναδεικνύει το μήνυμα η επιλογή διεθνών τεχνολογικών κολοσσών -όπως η Microsoft, η Cisco, η Amazon, η  Team Viewer, η Deloitte και η Pfizer- να επενδύσουν στη χώρα μας και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη». Στην προσπάθεια αυτή είναι περισσότερο από βέβαιο ότι συμβάλλει η ισχυρή συμμαχία που έχτισε το CITY College στην 30ετή διαδρομή του με το βρετανικό Πανεπιστήμιο του York. Δυναμώνει τη Θεσσαλονίκη της Παιδείας και του Πολιτισμού, τη Θεσσαλονίκη της εξωστρέφειας και της ανάπτυξης». 

Προηγούμενο άρθροΔιευκρινίσεις – διορθώσεις επί της με αρ. 5234/12.11.2021 (ΑΔΑΜ: 21PROC009527741 2021-11-12) πρόσκλησης για υποβολή προσφοράς και δικαιολογητικών για τη σύναψη δημόσιας σύμβασης που αφορά στην προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών για τις ανάγκες των περιφερειακών διευθύνσεων ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών για το έτος 2021 (Α.Π.: 5362/17-11-2021).
Επόμενο άρθροΣημεία της συνέντευξης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στην ΕΡΤ1 και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά