Χαιρετισμός Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη στο THESSALONIKI SUMMIT 2021

KON_1448

KON_1446

4-11-2021-038

4-11-2021-020

Χαιρετισμός Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη στο THESSALONIKI SUMMIT 2021

Στ. Καλαφάτης: Η Κυβέρνηση προωθεί τολμηρές μεταρρυθμίσεις που φέρνουν νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις, νέες θέσεις δουλειάς

«Όλοι μαζί αντιμετωπίζουμε την υγειονομική κρίση και τις συνέπειες -οικονομικές και κοινωνικές-  που προκάλεσαν τα μέτρα άμυνας.  Όλοι μαζί αντιμετωπίζουμε τις πρώτες συνέπειες της  κλιματικής κρίσης, τον κίνδυνο ανείπωτης καταστροφής από την εξέλιξή της, την ανάγκη άμεσης και αποφασιστικής στροφής για την ανάσχεσή της. Όλοι μαζί βρισκόμαστε μπροστά στην πρόκληση της ψηφιακής επανάστασης και την ανάγκη προσαρμογής στον κόσμο που έρχεται. Η Κυβέρνηση -όπως τόνισε πολλές φορές έως τώρα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- αναμορφώνει  το μοντέλο ανάπτυξης που ακολουθεί η χώρα κοιτώντας το αύριο που είναι ήδη παρόν. Είναι, άλλωστε, αποκαλυπτικό το γεγονός το σχέδιο Ελλάδα 2.0 για την ανάταξη της οικονομίας μας έχει ως βασικούς πυλώνες την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης σε χαιρετισμό του κατά την έναρξη των εργασιών του THESSALONIKI SUMMIT 2021, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Και υπογράμμισε: «Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις προκλήσεις και ταυτόχρονα προωθεί τολμηρές μεταρρυθμίσεις που φέρνουν νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις, νέες θέσεις δουλειάς. Διέθεσε, στην δύσκολη περίοδο της πανδημίας, 41 δις ευρώ για τη στήριξη εργαζόμενων, επιχειρήσεων και ανέργων. Κατόρθωσε, έτσι, να κρατήσει όρθιο τον παραγωγικό ιστό και να μειώσει την ανεργία».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Υφυπουργού:

Κύριε πρόεδρε, Κύριοι Πρέσβεις, Κύριε Περιφερειάρχη, κύριε Δήμαρχε,

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι, Κυρίες και Κύριοι,

Το Thessaloniki Summit του ΣΒΕ συνεχίζει κι εφέτος την επιτυχημένη πορεία του, που χάραξε πριν από πέντε χρόνια. Αποτελεί, πλέον, ένα πεδίο δημόσιου διαλόγου για τα καίρια οικονομικά, πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα της Θεσσαλονίκης, της Βόρειας Ελλάδας, της χώρας μας γενικότερα, αλλά και των Βαλκανίων, της Ευρώπης, του κόσμου.  Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους εμπνευστές του θεσμού, στους συνεχιστές και τους φετινούς διοργανωτές.

Συνέδρια, όπως αυτό, αναδεικνύουν προβλήματα και ρεαλιστικές λύσεις. Επισημαίνουν ευκαιρίες και τρόπους για την αξιοποίησή τους. Εντοπίζουν δυνατότητες που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε και προτάσεις που αξίζει να υιοθετήσουμε. Για αυτό υποστηρίζονται από την Κυβέρνηση, ενώ τα συμπεράσματά τους ακούγονται από όλους.

Αποτελεί ήδη κοινή διαπίστωση ότι στην εποχή μας οι οικονομίες αλληλοεπηρεάζονται και οι προκλήσεις είναι κοινές.

Όλοι μαζί αντιμετωπίζουμε την υγειονομική κρίση και τις συνέπειες -οικονομικές και κοινωνικές-  που προκάλεσαν τα μέτρα άμυνας.

Όλοι μαζί αντιμετωπίζουμε τις πρώτες συνέπειες της κλιματικής κρίσης, τον κίνδυνο ανείπωτης καταστροφής από την εξέλιξή της, την ανάγκη άμεσης και αποφασιστικής στροφής για την ανάσχεσή της.

Όλοι μαζί βρισκόμαστε μπροστά στην πρόκληση της ψηφιακής επανάστασης και την ανάγκη προσαρμογής στον κόσμο που έρχεται.

Η Κυβέρνηση -όπως τόνισε πολλές φορές έως τώρα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- αναμορφώνει  το μοντέλο ανάπτυξης που ακολουθεί η χώρα κοιτώντας το αύριο που είναι ήδη παρόν. Είναι, άλλωστε, αποκαλυπτικό το γεγονός το σχέδιο Ελλάδα 2.0 για την ανάταξη της οικονομίας μας έχει ως βασικούς πυλώνες την πράσινη και την ψηφιακή μετάβαση.

Η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις προκλήσεις και ταυτόχρονα προωθεί τολμηρές μεταρρυθμίσεις που φέρνουν νέες επενδύσεις, νέες επιχειρήσεις, νέες θέσεις δουλειάς. Διέθεσε, στην δύσκολη περίοδο της πανδημίας, 41 δις ευρώ για τη στήριξη εργαζόμενων, επιχειρήσεων και ανέργων. Κατόρθωσε, έτσι, να κρατήσει όρθιο τον παραγωγικό ιστό και να μειώσει την ανεργία. Εφαρμόζει προγράμματα που ήδη έριξαν κατακόρυφα τα «κόκκινα» δάνεια.  Θεσπίζει κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων, αλλά και φορολογικών μετοίκων, που ήδη καταγράφουν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Ενισχύει την εξωστρέφεια, την καινοτομία,  την ανταγωνιστικότητα και πετυχαίνει αύξηση των εξαγωγών. Αναπτύσσει δράσεις -και ήδη έχουμε απτά αποτελέσματα- για την τόνωση της απασχόλησης. Εξασφάλισε κοινοτικούς πόρους, πάνω από 70 δις, για τα επόμενα 7 χρόνια από το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Κυρίες και κύριοι, πρωτοβουλίες όπως το Thessaloniki Summit αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων. Αξίζει να ακούγονται και να λαμβάνονται υπόψη οι εισηγήσεις που αναπτύσσονται εδώ. Αξίζει να αντλούνται και να αξιοποιούνται νέες ιδέες. Θερμά συγχαρητήρια και κάθε επιτυχία στους στόχους που έχετε τάξει.

 

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση των Υφυπουργών Πολιτισμού και Αθλητισμού (Σύγχρονου Πολιτισμού) και Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης)
Επόμενο άρθροΧαιρετισμός Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη στα εγκαίνια του 62ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης