Χαιρετισμός Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη στα εγκαίνια του 62ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

4-11-2021a-128

4-11-2021a-035 4-11-2021a-079

Χαιρετισμός Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη στα εγκαίνια του 62ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Στ. Καλαφάτης: Η καρδιά της έβδομης τέχνης χτυπά στη Θεσσαλονίκη

«Η καρδιά της Έβδομης Τέχνης χτυπά στη Θεσσαλονίκη. Χτυπά στις σκοτεινές αίθουσες όπου ξαναβρισκόμαστε, μετά από μία δύσκολη περίοδο. Οι μηχανές προβολής ανάβουν, τα φώτα χαμηλώνουν, οι οθόνες ζωντανεύουν. Υποδεχόμαστε με αισιοδοξία το 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου που αποτελεί μια μεγάλη γιορτή για την πόλη μας και το σινεμά. Μια γιορτή που -εδώ και χρόνια- εισήγαγε τη Θεσσαλονίκη στο χάρτη των διεθνών κινηματογραφικών φεστιβάλ. Και τη διατηρεί σε μια πολύ καλή θέση μεταξύ τους. Μια μεγάλη γιορτή Πολιτισμού για τη νεολαία της πόλης μας, όλες και όλους τους σινεφίλ», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια του 62ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκαν στο «Ολύμπιον».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης: «Στις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζήσαμε, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου άντεξε. Το Σινεμά άντεξε στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας και κρατώντας ζωντανή τη σχέση του με το κοινό. Σήμερα, πιο δυνατό και δημιουργικό, ανοίγει και πάλι τα φτερά του στον κόσμο της Έβδομης Τέχνης. Τον κόσμο της ευαισθησίας, των ιδεών και του Πολιτισμού. Σε αυτήν την προσπάθεια είμαστε όλοι στο πλευρό σας. Θέλουμε τη Θεσσαλονίκη να αναδεικνύει την εξωστρέφεια ως κύριο χαρακτηριστικό του Πολιτισμού που εκπέμπει. Θέλουμε τον σύγχρονο πολιτισμό να συμβαδίζει με την ανάπτυξη. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου είναι ζωντανή απόδειξη ότι οι δύο έννοιες δεν συγκρούονται, αλλά αντίθετα, στη σύγχρονη εποχή, αλληλοσυμπληρώνουν η μία την άλλη».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του Υφυπουργού:

Κυρίες και κύριοι,

Η καρδιά της Έβδομης Τέχνης χτυπά στη Θεσσαλονίκη. Χτυπά στις σκοτεινές αίθουσες όπου ξαναβρισκόμαστε, μετά από μία δύσκολη περίοδο. Οι μηχανές προβολής ανάβουν, τα φώτα χαμηλώνουν, οι οθόνες ζωντανεύουν.

Υποδεχόμαστε με αισιοδοξία το 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου που αποτελεί μια μεγάλη γιορτή για την πόλη μας και το σινεμά.

Μια γιορτή που -εδώ και χρόνια- εισήγαγε τη Θεσσαλονίκη στο χάρτη των διεθνών κινηματογραφικών φεστιβάλ. Και τη διατηρεί σε μια πολύ καλή θέση μεταξύ τους.

Μια μεγάλη γιορτή Πολιτισμού για τη νεολαία της πόλης μας, όλες και όλους τους σινεφίλ.

Το Φεστιβάλ που επιστρέφει στο σπίτι του, όπως τονίζουν οι διοργανωτές, τις κινηματογραφικές αίθουσες, με ασφάλεια, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Αξίζουν συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας, να ανοίξετε τις αίθουσές σας στους πλήρως εμβολιασμένους. Στέλνετε έτσι το μήνυμα ότι το μοναδικό όπλο που έχουμε απέναντι στον ιό, είναι το εμβόλιο.

Στις πρωτόγνωρες καταστάσεις που ζήσαμε, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου άντεξε. Το Σινεμά άντεξε στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας αξιοποιώντας τις δυνατότητες της τεχνολογίας και κρατώντας ζωντανή τη σχέση του με το κοινό.

Σήμερα, πιο δυνατό και δημιουργικό, ανοίγει και πάλι τα φτερά του στον κόσμο της Έβδομης Τέχνης. Τον κόσμο της ευαισθησίας, των ιδεών και του Πολιτισμού.

Σε αυτήν την προσπάθεια είμαστε όλοι στο πλευρό σας. Θέλουμε τη Θεσσαλονίκη να αναδεικνύει την εξωστρέφεια ως κύριο χαρακτηριστικό του Πολιτισμού που εκπέμπει. Θέλουμε τον σύγχρονο πολιτισμό να συμβαδίζει με την ανάπτυξη. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου είναι ζωντανή απόδειξη ότι οι δύο έννοιες δεν συγκρούονται, αλλά αντίθετα, στη σύγχρονη εποχή, αλληλοσυμπληρώνουν η μία την άλλη. Συγχαρητήρια στη Διοίκηση και σε όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης.

Καλή επιτυχία και καλές προβολές.

 

 

Προηγούμενο άρθροΧαιρετισμός Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη στο THESSALONIKI SUMMIT 2021
Επόμενο άρθροΣυνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης)