Σημεία της συνέντευξης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στον FLASH 99.4 FM και στον δημοσιογράφο Θεόδωρο Παπαδόπουλο

Stkalafatis

 

Σημεία της συνέντευξης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στον FLASH 99.4 FM και στον δημοσιογράφο Θεόδωρο Παπαδόπουλο

Στ. Καλαφάτης: «Θλιβερή η στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την Ελληνογαλλική συμφωνία»

«Είναι θλιβερή η στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην συμφωνία Ελλάδας -Γαλλίας η οποία ουσιαστικά επιφέρει μεγάλες αλλαγές στην ισορροπία των δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή και η σημασία της αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Υφυπουργός Μακεδονίας  Θράκης Σταύρος Καλαφάτης,  στον Flash 99,4 FM της Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή “Μεσημέρι με τον Flash” με τον δημοσιογράφο Θεόδωρο Παπαδόπουλο.

Και πρόσθεσε: «Δεν είναι μονάχα ότι ενισχύεται σε πολύ μεγάλο βαθμό η άμυνα της χώρας μας. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι γίνεται μια στρατηγική συμφωνία με μια μεγάλη δύναμη όπως η Γαλλία. Η συμφωνία δίνει ένα διαφορετικό στάτους στη χώρα μας και εκπέμπει ισχυρό σήμα ενδυνάμωσης στο ευρύτερο γεωπολιτικό τοπίο.  Βάζει τη χώρα μας στους πρωτοπόρους μιας προσπάθειας για την κοινή άμυνα και τη στρατηγική αυτονομία  της Ευρώπης».

Για την εξέλιξη της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη και τη διεξαγωγή των παρελάσεων, ο Σταύρος Καλαφάτης επισήμανε: «Ο φετινός Οκτώβρης δεν είναι ίδιος με τον περσινό. Διότι τώρα υπάρχει το εμβόλιο. Διότι τρείς στους τέσσερις πολίτες έχουν εμβολιαστεί ή έχουν ανοσία και είναι προστατευμένοι. Διότι το εμβόλιο είναι εδώ και -μην ξεχνάμε- οι εννέα στους δέκα συμπολίτες μας, που βρίσκονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Αυτή τη στιγμή, πρόθεση της κυβέρνησης είναι οι παρελάσεις να διεξαχθούν με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και τη χρήση μάσκας. Η κατάσταση είναι διαφορετική από την περσινή».

Για τη νέα Τούμπα, τόνισε «Οι διαδικασίες για το  γήπεδο του ΠΑΟΚ βρίσκονται απολύτως εντός χρονοδιαγραμμάτων. Το ειδικό χωρικό σχέδιο που αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουν να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του γηπέδου βρίσκεται στο  ΣτΕ και θα προχωρήσουμε σε λίγους μήνες στην έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος.  Εμείς από την πλευρά μας ως κυβέρνηση θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει για να βοηθήσουμε και τον ΠΑΟΚ, αλλά βεβαίως και τις υπόλοιπες ομάδες οι οποίες έχουν φιλόδοξα σχέδια όσον αφορά τις γηπεδικές τους εγκαταστάσεις».

Για τις συγκοινωνίες της πόλης και τον ΟΑΣΘ, ο κ. Καλαφάτης τόνισε ότι «έχει βελτιωθεί θεαματικά η εξυπηρέτηση του κοινού αφού με διάφορες κινήσεις της διοίκησης και της κυβέρνησης έχει σχεδόν διπλασιαστεί μέσα σ΄έναν χρόνο ο στόλος των οχημάτων».

Προηγούμενο άρθροΚαλαφάτης: Η πρόληψη αποτελεί το άλφα και το ωμέγα για τις καρδιαγγειακές παθήσεις
Επόμενο άρθροΟμιλία Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη στο Lions Europa Forum 2021 με θέμα: «Κυρίαρχη, Ενωμένη Ευρώπη, Προϋπόθεση για την Παγκόσμια Ειρήνη»