Δήλωση του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη στον Εορτασμό της Ημέρας των Ηνωμένων Εθνών

24-10-2021-010

 

24-10-2021-014

24-10-2021-020

 

Δήλωση του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη στον Εορτασμό της Ημέρας των Ηνωμένων Εθνών

Καλαφάτης: Οι Έλληνες επιζητούμε την ειρήνη και τη συνεργασία με τους γείτονές μας. Πάντοτε, όμως, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών”.

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας των Ηνωμένων Εθνών, παρέστη, σήμερα Κυριακή (24 Οκτωβρίου 2021) ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, ως Εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αμέσως μετά την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού, ο κ. Καλαφάτης δήλωσε:

“76 χρόνια από την ίδρυσή του, το 1945, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών παραμένει ο εγγυητής της ειρήνης, της συνεργασίας, του διαλόγου μεταξύ των λαών. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να εγγυηθεί την επιτυχία απέναντι στις προκλήσεις της εποχής μας.

Η κλιματική αλλαγή, το μεταναστευτικό, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ζητήματα που πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε από κοινού.

Οι Έλληνες επιζητούμε τη συνεργασία με τους γείτονές μας και θέλουμε την ειρήνη. Αυτή τη συνεργασία όμως την επιζητούμε πάντα μέσα στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συνθηκών”.

 

Προηγούμενο άρθροΚαλαφάτης: Κανείς δεν μπορεί να διαταράξει το ιερό πνεύμα των ημερών που έρχονται
Επόμενο άρθροΔήλωση του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά