Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη στα εγκαίνια του Προξενείου του Μαυροβουνίου στη Θεσσαλονίκη

17-9-2021-100

 

17-9-2021-136

Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη στα εγκαίνια του Προξενείου του Μαυροβουνίου στη Θεσσαλονίκη

 Καλαφάτης: Θέλουμε τη Θεσσαλονίκη έξυπνη πόλη, ανοικτή στη γειτονιά της

 «Η Θεσσαλονίκη είναι μία έξυπνη πόλη, ανοιχτή στη γειτονιά της. Εξελίσσεται σε πόλο στην ευρύτερη περιφέρεια, όσον αφορά την καινοτομία, την έρευνα, τις επενδύσεις. Και φιλοδοξεί να συμβάλει στη περαιτέρω συνεργασία, δύο λαών που συνδέονται με βαθιά φιλία», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, στα εγκαίνια του Προξενείου του Μαυροβουνίου στη Θεσσαλονίκη, που έγιναν παρουσία του Πρωθυπουργού του Μαυροβουνίου καθηγητή Zdravko Krivokapic.

Ανέφερε ανάμεσα στα άλλα:

Κύριε Πρωθυπουργέ, Κυρία Πρέσβη, Κύριε Πρόξενε,

Θέλω να σας καλωσορίσω στην πόλη μας, στη Μακεδονία μας, στην Ελλάδα. Γνωρίζω είστε πολύ καλός φίλος της Ελλάδας. Χαιρετίζουμε την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία και είμαστε σίγουροι ότι ο κ. Πρόξενος θα εκτελέσει άψογα τα καθήκοντά του προς όφελος των δύο λαών και χωρών.

Η σημερινή πρωτοβουλία υπογραμμίζει τη βαθιά σχέση φιλίας μεταξύ των δύο λαών που έρχεται από την ιστορία του παρελθόντος. Αφορά το μέλλον,  καθώς υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό για συνεργασία μεταξύ των δύο λαών σε επενδυτικό, αναπτυξιακό, πολιτιστικό και τουριστικό επίπεδο.

Αυτό το μέλλον πάμε να το κερδίσουμε μαζί οι δύο χώρες, σε μία Ευρώπη που αλλάζει, που προσπαθεί και θέλει να κερδίσει το δικό της στοίχημα, να κερδίσει, δηλαδή, τη νέα εποχή. Κι αυτό γίνεται με νέες ισχυρές συμμαχίες και συνέργειες. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση πορευόμαστε.

Η Θεσσαλονίκη είναι μία έξυπνη, ανοιχτή πόλη, που ζητά και διψά για επενδύσεις. Εξελίσσεται σε πόλο στην ευρύτερη περιφέρεια, όσον αφορά την καινοτομία, την έρευνα, τις επενδύσεις. Αυτά είναι μόνον κάποια από τα πεδία στα οποία μπορούμε να συνεργαστούμε

Αυτή η κυβέρνηση, με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη,  προχωρά σε όλες εκείνες τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούν οι καιροί. Το έχει ξεκινήσει από την πρώτη μέρα ενώ την ίδια στιγμή είχε να διαχειριστεί μια υγειονομική κρίση διαρκείας με οικονομικές επιπτώσεις.

Για ακόμη μια φορά σας καλωσορίζουμε. Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας. Είναι τιμή για μας. Το μέλλον είναι μπροστά μας.

 

Προηγούμενο άρθροΧαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη στην έναρξη του 2ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα «Η στρατιωτική ιστορία της Μεσογείου».
Επόμενο άρθροΔήλωση του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη για το σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης