Άρθρο του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στην ιστοσελίδα «ToManifesto.gr»

stauros-kalafatis-gr-1-768x512-1-630x420-1

 

Άρθρο του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στην ιστοσελίδα «ToManifesto.gr»

Καλαφάτης: Πιο γρήγορα, πιο μπροστά, πιο ψηλά

“Η Ελλάδα, με οδηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μπήκε σε δρόμους που την πάνε πιο γρήγορα, πιο μπροστά, πιο ψηλά. Οι Έλληνες ανακτήσαμε την εθνική μας αυτοπεποίθηση και τις προσδοκίες για ατομική προκοπή και συλλογική πρόοδο. Όλοι μαζί, ξεπερνώντας τη δίνη της παγκόσμιας υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, πατάμε με αισιοδοξία το κατώφλι μιας νέας εποχής.  Σίγουροι ότι ένα καλύτερο αύριο είναι ήδη παρόν”, τονίζει σε άρθρο του, στην ιστοσελίδα “ToManifesto.gr”, ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, για τη συμπλήρωση δύο ετών διακυβέρνησης.

Συγκεκριμένα αναφέρει:   

Δύο χρόνια από τη μέρα που οι Έλληνες ανέθεσαν τη ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, το συμπέρασμα είναι ξεκάθαρο. Η Κυβέρνηση ανταποκρίνεται στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, αντιμετωπίζει υποδειγματικά πρωτόγνωρες εξωγενείς προκλήσεις, εφαρμόζει πολιτικές που  διασφαλίζουν τα ζητούμενα των καιρών, υλοποιεί προοδευτικές μεταρρυθμίσεις,  που στρώνουν το έδαφος για δυναμική και δίκαιη ανάπτυξη, ενισχύει τη θέση της Πατρίδας μας στην Ευρώπη και τον κόσμο, προωθεί τα δίκαια και τα δικαιώματά μας.

Στα δύο χρόνια που πέρασαν, η Ελλάδα  κατάφερε να αιφνιδιάσει εκείνους που θέλησαν να την εκβιάσουν οργανώνοντας μαζική εισβολή παράνομων μεταναστών στον Έβρο.  Απέκρουσε τις απόπειρες τετελεσμένων στην Αν. Μεσόγειο και έσπασε τον τσαμπουκά του τουρκικού Στόλου. Μετέτρεψε -με αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου- τις  τουρκικές προκλήσεις σε προκλήσεις κατά της Ευρώπης. Βγήκε από το περιθώριο της Ε.Ε. και βρέθηκε στον πυρήνα της. Ενίσχυσε και διεύρυνε τις στρατηγικές συμμαχίες της στην περιοχή. Αναβάθμισε τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ. Έβαλε σε εφαρμογή σχέδιο ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων με προμήθειες αεροσκαφών και σύγχρονων μέσων. Έβαλε  στα εθνικά μας ζητήματα ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές και απέδειξε πως δεν κάνουμε βήμα πίσω.

Στην ίδια αυτή περίοδο, για πρώτη φορά εδώ και δεκατρία χρόνια, η Κυβέρνηση άρχισε να μειώνει  φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Διέθεσε, στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, 41 δις ευρώ για τη στήριξη εργαζόμενων, επιχειρήσεων και ανέργων, κράτησε όρθιο τον παραγωγικό ιστό και απέτρεψε την έξαρση της ανεργίας. Κατάφερε να δανείζεται με ιστορικά χαμηλά επιτόκια. Διασφάλισε κοινοτικούς πόρους που ξεπερνούν τα 70 δις, για τα επόμενα 6-7 χρόνια και δρομολόγησε Εθνικό Σχέδιο Ανάταξης. Έδωσε ταυτόχρονα νέα προοπτική στη Μακεδονία και τη Θράκη δρομολογώντας έργα που διαμορφώνουν συνθήκες δυναμικής ανάπτυξης και βελτίωσης της ποιότητας ζωής.

Την ίδια στιγμή, η  Ελλάδα  βγαίνει μπροστά στα μεγάλα ζητούμενα των καιρών, ορίζοντας την πράσινη και τη ψηφιακή μετάβαση ως πυλώνες του Σχεδίου «Ελλάδα 2.0». Πέτυχε ήδη ψηφιακό άλμα στη διακυβέρνηση, στην εκπαίδευση, την παροχή  υπηρεσιών προς τον πολίτη. Δρομολόγησε σχέδια απολιγνιτοποίησης, ηλεκτροκίνησης, αναδασώσεων που την βάζουν στην πρωτοπορία του αγώνα απέναντι στην κλιματική αλλαγή.  Ενίσχυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και του έδωσε τη δύναμη να αξιοποιήσει το ανθρώπινο δυναμικό του στον αγώνα κατά της πανδημίας. Οργάνωσε υποδειγματική επιχείρηση εμβολιασμού και δίνει στους πολίτες τη δυνατότητα να χτίσουμε τείχος ανοσίας και να απαλλαγούμε από την απειλή της πανδημίας.

Η Ελλάδα έδωσε στα δύο αυτά χρόνια -έστω και με τους περιορισμούς που επέβαλε η Αντιπολίτευση- τη δυνατότητα στους εκτός της Επικράτειας εκλογείς να ψηφίζουν από τον τόπο της διαμονής τους.  Επανέφερε για τις εθνικές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές συστήματα που συνδυάζουν την αντιπροσωπευτικότητα με την κυβερνησιμότητα. Αποκατέστησε το πανεπιστημιακό άσυλο και προώθησε προοδευτικές πολιτικές στην εκπαίδευση.

Η Ελλάδα, με οδηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μπήκε σε δρόμους που την πάνε πιο γρήγορα, πιο μπροστά, πιο ψηλά. Οι Έλληνες ανακτήσαμε την εθνική μας αυτοπεποίθηση και τις προσδοκίες για ατομική προκοπή και συλλογική πρόοδο. Όλοι μαζί, ξεπερνώντας τη δίνη της παγκόσμιας υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, πατάμε με αισιοδοξία το κατώφλι μιας νέας εποχής.  Σίγουροι ότι ένα καλύτερο αύριο είναι ήδη παρόν.

 

Προηγούμενο άρθροΚαλαφάτης: Οι τρίτεκνοι είναι συνεργάτες μας στον αγώνα για τη στήριξη της οικογένειας
Επόμενο άρθροΣτ. Καλαφάτης για μετρό: Προχωράμε όλοι μαζί – Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο