Άρθρο του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στην εφημερίδα “Παραπολιτικά”

stauros-kalafatis-gr-1-768x512-1-630x420-1

 

Άρθρο του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στην εφημερίδα “Παραπολιτικά”

       Από την τέλεια καταιγίδα, στην πιο δυναμική πορεία 

Δυο χρόνια μετά τη συγκρότησή της, η  Κυβέρνηση αποδεικνύει -με συνέπεια, τόλμη και αποφασιστικότητα- ότι ξέρει, θέλει και μπορεί να προάγει τα εθνικά μας  συμφέροντα, να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις και να προωθεί δημιουργικές μεταρρυθμίσεις, που στρώνουν το έδαφος για δυναμική ανάπτυξη και συλλογική πρόοδο”, τονίζει ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, σε άρθρο του στην εφημερίδα “Παραπολιτικά”, για τη συμπλήρωση δύο ετών διακυβέρνησης.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Πριν από ενάμιση χρόνο -μόλις λίγους μήνες μετά τη συγκρότηση της Κυβέρνησης- η Πατρίδα μας βρέθηκε μπροστά στην τέλεια καταιγίδα. Αντιμετώπιζε αφενός την -οργανωμένη από την τουρκική ηγεσία- απόπειρα εισβολής χιλιάδων μεταναστών από τον Έβρο και αφετέρου την εισβολή του θανατηφόρου ιού. Έμελλε μάλιστα, η πρώτη -μετά την αποφασιστική απόκρουσή της- να δώσει τη θέση της σε ιταμές προκλήσεις του τουρκικού Στόλου. Και η δεύτερη να βάλει τη χώρα -όπως κι ολόκληρο τον κόσμο- στη δίνη της πανδημίας.

Στο διάστημα που πέρασε αποκρούστηκαν οι απόπειρες τετελεσμένων στην Αν. Μεσόγειο και ταυτόχρονα -με πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού και αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου- μετατράπηκαν οι τουρκικές προκλήσεις σε προκλήσεις κατά της Ευρώπης. Η Ελλάδα βγήκε από το περιθώριο της Ε.Ε. και βρέθηκε στον πυρήνα της. Ενίσχυσε, ταυτόχρονα, τις στρατηγικές συμμαχίες της στην περιοχή και αναβάθμισε τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ. Έβαλε στα εθνικά μας ζητήματα ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές και κατέστησε σαφές πως δεν κάνουμε βήμα πίσω.

Στο ίδιο αυτό διάστημα, η Κυβέρνηση διέθεσε 41 δις ευρώ για τη στήριξη εργαζόμενων, επιχειρήσεων και ανέργων. Κατόρθωσε, έτσι, να κρατήσει όρθιο τον παραγωγικό ιστό και να αποτρέψει την έξαρση της ανεργίας. Ενίσχυσε, ταυτόχρονα -συνεχίζοντας τις μεταρρυθμίσεις και προωθώντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους- τη διεθνή εικόνα και την αξιοπιστία της χώρας. Διασφάλισε κοινοτικούς πόρους πρωτόγνωρης έκτασης, πάνω από 70 δις, για τα επόμενα 6-7 χρόνια και δρομολόγησε Εθνικό Σχέδιο Ανάταξης. Απέσπασε ψήφο εμπιστοσύνης στην οικονομία και κατέστησε τη χώρα έτοιμη για ένα μεγάλο αναπτυξιακό άλμα. Πέτυχε, μάλιστα, κατά το πρώτο τρίμηνο του χρόνου, την τρίτη καλύτερη ευρωπαϊκή επίδοση, σε όρους Α.Ε.Π..

Το συμπέρασμα είναι πλέον ξεκάθαρο: Δυο χρόνια μετά τη συγκρότησή της, η  Κυβέρνηση αποδεικνύει -με συνέπεια, τόλμη και αποφασιστικότητα- ότι ξέρει, θέλει και μπορεί να προάγει τα εθνικά μας  συμφέροντα, να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις και να προωθεί δημιουργικές μεταρρυθμίσεις, που στρώνουν το έδαφος για δυναμική ανάπτυξη και συλλογική πρόοδο. Η Ελλάδα, αφού κατέκτησε τη θέση που της αρμόζει στην Ευρώπη και τον κόσμο, μπαίνει σε δρόμους που την καθιστούν πιο ισχυρή από ποτέ. Οι Έλληνες ανακτούμε την εθνική μας αυτοπεποίθηση, την πίστη και την αισιοδοξία, για ένα καλύτερο αύριο.

 

 

Προηγούμενο άρθροΠρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κατάθεση δικαιολογητικών και οικονομικής προσφοράς για την παροχή υπηρεσιών συντήρησης και στεγανοποίησης στην ανωδομή του κτιρίου του Διοικητηρίου του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) (Α.Π.: 2951/08-07-2021).
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών