Καλαφάτης: Σε πρώτη γραμμή για την κυβέρνηση οι αναδασώσεις

ypes press002
ypes press002

Καλαφάτης: Σε πρώτη γραμμή για την κυβέρνηση οι αναδασώσεις

«Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει βάλει σε πρώτη γραμμή τις αναδασώσεις. Σχεδιάστηκε ήδη το μεγαλύτερο εθνικό πρόγραμμα αναδασώσεων στη χώρα, κάτι που αυξάνει τις ευθύνες μας – στον τομέα που αναλογεί στον καθένα», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης, μετά την ολοκλήρωση της, προγραμματισμένης πριν μία εβδομάδα Υβριδικής Σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο σήμερα το μεσημέρι, με θέμα: «Αντιπυρική περίοδος 2021 – Ενημέρωση για την κατάσταση τον Ιούνιο».

 

«Αυτή η συνάντηση», υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης, «φυσικά και δεν έχει επιχειρησιακό χαρακτήρα, αφού αυτού του είδους οι συσκέψεις έγιναν έγκαιρα, στα τέλη Φεβρουαρίου κι αρχές Μαρτίου. Ο χαρακτήρας της συγκεκριμένης σύσκεψης είναι συνθετικός και συνεκτικός, καθώς είναι πάντα χρήσιμο να ακούμε όλοι όλους, αλλά και να διαπιστώνουμε προς τα πού βαδίζουμε. Σημασία έχει να γνωρίζουμε το γήπεδο στο οποίο καλούμαστε να αγωνιστούμε κι αν έχει παγίδες να μελετήσουμε τους τρόπους να τις αποφύγουμε. Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι προερχόμαστε από μία πρωτόγνωρη κατάσταση που κούρασε -ψυχολογικά- τους συμπολίτες μας, με αποτέλεσμα να μην αντιμετωπίζουμε με καθαρό μυαλό γνωστές καταστάσεις όπως τις ειδικές συνθήκες που πρέπει να υπολογίζουμε στις δραστηριότητές μας μέσα στα δάση, ή σε περιοχές με βλάστηση».

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν με φυσική παρουσία ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας και Θράκης κ. Γιάννης Σάββας, ο Γενικός Διευθυντής Δασών κ. Νικήτας Φραγκισκάκης, ο Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Χαράλαμπος Στεργιάδης, ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Κεντρικής – Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υποστράτηγος Μάριος Αποστολίδης, ο Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας Αντιπύραρχος Νικόλαος Αθάνατος, ο Διοικητής ΔΙ.Π.Υ.Ν. Θεσσαλονίκης αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Δαούδης, ο Γενικός Αστυνομικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος Κωνσταντίνος Σκούμας και, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασίλης Μιχελάκης, ο Γενικός Διευθυντής Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας  κ. Νικόλαος Παπαευθυμίου, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας κ. Πρόδρομος Ασλανίδης, ο Συντονιστής της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Πρόδρομος Φωτακίδης, ο Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Κούκουρας, ο Αναπληρωτής Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας πύραρχος Κωνσταντίνος Ασαλουμίδης, η Συντονίστρια του ΕΚΑΒ – ΚΕΠΥ Βορείου Ελλάδος κ. Τζίνα Λεπτοκαρίδου και ο Διασώστης του ΕΚΑΒ κ. Βαγγέλης Βάγγος.

 

Προηγούμενο άρθροΠέμπτη (5η) Προκήρυξη καθεστώτος ενισχύσεων “Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων” του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016.
Επόμενο άρθροΠαράταση υλοποίησης δράσεων των έργων του Εθνικού Σκέλους του ΠΔΕ, αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) με διακριτικούς τίτλους “ΣΤΗΡΙΖΩ”, “ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ” και “ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ” (Α.Π.: 2430/08-06-2021).