Καλαφάτης από την Κοζάνη: «Η Δυτική Μακεδονία είναι προορισμένη ν΄αλλάξει πρόσωπο και θ΄αλλάξει»

dsc-0492-768x512-1

dsc-0385-768x512-1 dsc-0435-768x512-1 dsc-0463-768x512-1 dsc-0464-768x512-1 dsc-0492-768x512-1

Καλαφάτης από την Κοζάνη: «Η Δυτική Μακεδονία είναι προορισμένη ν΄αλλάξει πρόσωπο και θ΄αλλάξει» 

               «Παρακάλεσα να συμβάλει η Εκκλησία στον εμβολιασμό» 

«Η Δυτική Μακεδονία είναι προορισμένη να αλλάξει πρόσωπο και θα αλλάξει.   Στηρίχθηκε στη διάρκεια της πανδημίας με μέτρα άνω των 283 εκατ. ευρώ  και απέκτησε τα σχέδια που την οδηγούν σε ένα καλύτερο αύριο», τόνισε σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης από την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Μακεδονίας που επισκέπτεται, από σήμερα και πρόσθεσε:

– Ξεκινά η κατασκευή του βόρειου τμήματος του Ε65 που θα την βγάλει από την απομόνωση και θα δημιουργήσει άλλες προοπτικές ανάπτυξης.

– Προχωρά το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, που θα αλλάξει το αναπτυξιακό της υπόβαθρο και θα δημιουργήσει 1.400 θέσεις εργασίας περισσότερες από αυτές που θα χαθούν.

-Υλοποιούνται στον αγροτικό τομέα έργα που ξεπερνούν τα 925 εκ. Ευρώ

-Δρομολογούνται, στο επόμενο τρίμηνο, αρδευτικά έργα στην περιφερειακή ενότητα Φλώρινας.

-Αναβαθμίζονται οι υποδομές ύδρευσης και αποχέτευσης σε Φλώρινα, Εορδαία, Σιάτιστα.

-Βρίσκονται σε εξέλιξη 17 έργα αποκατάστασης και πολιτιστικής ανάπτυξης.

“Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύει στην πράξη ότι έχει στην καρδιά της τη Μακεδονία. Ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο αναπτύσσεται στη Δυτική Μακεδονία. Ακούμε τους παραγωγικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς, τους πολίτες της περιοχής, τις ανάγκες, τις ανησυχίες αλλά και τις προτάσεις τους για την επόμενη μέρα. Και αυτός είναι και ο βασικός λόγος που βρίσκομαι εδώ σήμερα, στη μοναδική αυτή περιοχή της Ελλάδας».

Παρακάλεσα να συμβάλει η Εκκλησία στον εμβολιασμό

Το πρωί, ο Υφυπουργός Εσωτερικών είχε συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ.κ. Παύλο στο Επισκοπείο της Ιεράς Μητροπόλεως και αμέσως μετά δήλωσε: «Ευχαρίστησα τον Σεβασμιώτατο για τη συμβολή της Εκκλησίας στην άμυνα για την ανάσχεση του ιού. Και παρακάλεσα να συμβάλουν και πάλι οι ιεράρχες στην ενημέρωση των συμπολιτών μας -των νέων που έχουν μεγαλύτερη κινητικότητα, αλλά και των μεγαλύτερων που κινδυνεύουν περισσότερο- για την ανάγκη εμβολιασμού. Είναι άλλωστε ο μόνος τρόπος για να προστατεύει ο καθένας τη ζωή του και τη ζωή των αγαπημένων του. Αλλά και να αποφύγει το ενδεχόμενο να γίνει αναμεταδότης ενόψει της εισβολής της πολύ πιο μεταδοτικής μετάλλαξης Δ. Για να αποτρέψουμε, όλοι μαζί, μια νέα περιπέτεια τους επόμενους μήνες».

Στη συνέχεια ο Υφυπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με τον Διοικητή της 9ης Μ/Π Ταξιαρχίας Πεζικού, Ταξίαρχο κ. Γκόνη Νικόλαο.

Είχε, επίσης, συνάντηση με το Δ.Σ. του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης στους οποίους τόνισε ότι «πρόκειται για μια δράση πολλών ετών, μια συλλογική δουλειά για ένα μοναδικό προϊόν που αποτελεί έμβλημα για την περιοχή και της δίνει την ευκαιρία ν΄αναδειχθεί σε ολόκληρη την Ελλάδα».

Το απόγευμα ο κ. Καλαφάτης, προήδρευσε σε συσκέψεις με τους εκπροσώπους της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και εκπροσώπους επιχειρηματικών φορέων της περιοχής.

dsc-0500-768x512-1 dsc-0510-768x512-1 dsc-0518-768x512-1 dsc-0524-768x512-1 dsc-0534-768x512-1

Προηγούμενο άρθροΒράβευση μαθητών Δημοτικών Σχολείων από τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρο Καλαφάτη για τη διάκρισή τους στον διαγωνισμό της Δ/νσης Π.Ε. Δυτ. Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΚαλαφάτης: «Την ευγνωμοσύνη μας στους γιατρούς και νοσηλευτές που ήταν στην πρώτη γραμμή του ακήρυχτου πολέμου με την πανδημία»