Σημεία της συνέντευξης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στον ΑΝΤΕΝΝΑ και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη

ypes press002
ypes press002

Σημεία της συνέντευξης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στον ΑΝΤΕΝΝΑ και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη.

Στ. Καλαφάτης για Προανακριτική: «Αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα»

«Μας κάνει εντύπωση η προσπάθεια από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ να απαξιωθεί η προσωπικότητα του συγκεκριμένου μάρτυρα με σκοπό προφανώς ν΄αποδυναμωθεί η όποια του μαρτυρία. Όλοι γνωρίζουμε την πορεία του στο επιχειρηματικό και πολιτικό περιβάλλον.  Αποδεικνύεται έτσι ότι είναι απολύτως πολιτικά ορθή και επιβεβλημένη για τη διαφάνεια και την αλήθεια η απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας να συσταθεί η προανακριτική επιτροπή», τόνισε αναφερόμενος στην κατάθεση του κ. Καλογρίτσα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης στον Antenna και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη.

«Φαίνεται», επισήμανε, «να υπάρχει, εκείνη την περίοδο, για το συγκεκριμένο γεγονός, μια παρακρατική παρά κρατική λειτουργία. Και αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό καθώς  αφορά την ίδια τη Δημοκρατία». Και πρόσθεσε: «Είναι αναπόφευκτο να τίθενται συγκεκριμένα ερωτήματα στον ΣΥΡΙΖΑ. Εάν λέει αλήθεια ο κ. Καλογρίτσας. Αν κορυφαίος Υπουργός της κυβέρνησης, όπως ήταν ο κ. Παππάς κατά τη διάρκεια της εξέλιξης του διαγωνισμού, κοιμόταν στο σπίτι του κ. Καλογρίτσα. Πού έχουν πάει αυτά τα περιβόητα τρία εκατομμύρια, πού διοχετεύθηκαν; Είναι αφανείς χρηματοδοτήσεις; Είναι σειρά ερωτημάτων τα οποία οφείλει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ. Από εκεί και πέρα όλοι θα περιμένουμε την εξέλιξη της επιτροπής και βεβαίως τη Δικαιοσύνη να αποφανθεί… Τα έως τώρα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν αμηχανία και αδυναμία να δικαιολογήσει αυτά που φαίνονται μέχρι στιγμής αδικαιολόγητα».

Απαντώντας στην κριτική της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για δήθεν παλινωδίες στην αντιμετώπιση της πανδημίας ο κ. Καλαφάτης επισήμανε ότι «Υπάρχει πλήρης σύγχυση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και σ΄αυτό το θέμα σε σχέση και με την πραγματική διάσταση του προβλήματος αλλά και με το ποιος είναι ο ρόλος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ακούμε τα πάντα, τόνισε… Τώρα ακούσαμε ότι η κυβέρνηση διαλαλεί δήθεν ότι «τελείωσε η πανδημία». Μα ακριβώς το αντίθετο κάνει η κυβέρνηση, με πρώτο τον ίδιο  κ. Μητσοτάκη, τον Πρωθυπουργό της χώρας ο οποίος σε κάθε του κουβέντα,  υπογραμμίζει ότι όσο αίρουμε τα μέτρα περιορισμού, τόσο περισσότερο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε και πιστοί στην τήρηση των μέτρων προστασίας. Τα μέτρα απλώς αίρονται σταδιακά. Δεν εξαφανίζονται. Κανένας στην κυβέρνηση δεν διατείνεται ότι τελείωσε η πανδημία. Ακόμα και χθες όταν ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης όταν επισκέφθηκε τη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια του Αεροδρομίου «Μακεδονία», μια μεγάλη επένδυση, που και αυτή λοιδορήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε συζητήσεις με πολίτες, το πρώτο πράγμα που επισήμανε είναι η ανάγκη άμεσου εμβολιασμού».

Προηγούμενο άρθροΧαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στην εκδήλωση Μνήμης και Τιμής της Π.Ο.Ε. για την 102η Επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
Επόμενο άρθροΚαλαφάτης: Μιλάμε με έργα – ανοίγουμε το δρόμο για την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος