Δήλωση του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στην Επιμνημόσυνη Δέηση του Δήμου Παύλου Μελά για τα 102 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

ypes press002
ypes press002

 

Δήλωση του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στην Επιμνημόσυνη Δέηση του Δήμου Παύλου Μελά για τα 102 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Καλαφάτης: Ο αγώνας για τη διεθνή αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας συνεχίζεται

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, μετά την επιμνημόσυνη δέηση και την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Πόντιου Αγωνιστή, στην Πολίχνη, για τα 102 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα οι σκέψεις μας πάνε στις 19 Μαΐου του 1919. Ημέρα θλίψης και ημέρα πένθους. Οι σκέψεις μας ταξιδεύουν στα τάγματα εργασίας, στις πυρπολήσεις περιουσιών των αδελφών μας Ελλήνων του Πόντου, στις λεηλασίες, στην τρομακτική προσπάθεια των Τούρκων να εκτοπίσουν, να αφανίσουν τους Έλληνες και τις περιουσίες τους.

Είναι χρέος μας να κρατάμε την μνήμη αυτή ζωντανή. Συνεχίζεται αταλάντευτα και  αδιαπραγμάτευτα η προσπάθεια που καταβάλλει η Ελληνική Κυβέρνηση για τη διεθνή αναγνώριση της Ποντιακής Γενοκτονίας. Είναι ένας αγώνας που συνεχίζεται και θα επιμένει».

Η τελετή πραγματοποιήθηκε με ευθύνη του Δήμου Παύλου Μελά, υπό την αιγίδα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και συνδιοργανώθηκε με τους ποντιακούς συλλόγους «Ένωση Ποντίων Πολίχνης», «Ακρίτες του Πόντου Σταυρούπολης», «Αλέξανδρος Υψηλάντης Ηλιούπολης», με τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων λόγω Covid-19.

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΔήλωση του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στον εορτασμό για την επέτειο Κήρυξης της Επανάστασης του 1821 στη Χαλκιδική
Επόμενο άρθροΔημοσίευση πρόθεσης δημοπράτησης της μελέτης: «Παρεμβάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Διοικητηρίου»(Α.Π.: 2034/18-05-2021).