Στ. Καλαφάτης: Ξεπερνιούνται και τα τελευταία εμπόδια για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο

ypes press002
ypes press002

Στ. Καλαφάτης: Ξεπερνιούνται και τα τελευταία εμπόδια για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο

“Μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές, ξεπερνιούνται και τα τελευταία εμπόδια, για τη δημιουργία του Παιδιατρικού Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης. Η ΕΥΑΘ, την οποία εποπτεύει ο Τομέας Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, αναλαμβάνει τη σύνδεση του Νοσοκομείου με το Δίκτυο Υδροδότησης και το Αποχετευτικό Δίκτυο. Το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών ανέλαβε την αναβάθμιση του οδικού δικτύου, με διαπλάτυνση της υπάρχουσας οδού, για την απρόσκοπτη πρόσβαση οχημάτων στο νοσηλευτικό Ίδρυμα. Με άμεσες κινήσεις συμβάλλουμε ώστε η λειτουργία του Νοσοκομείου να αρχίσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα”, δήλωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης, στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη.

Το έργο της σύνδεσης των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, ύψους 600.000 ευρώ, θα εκτελεστεί από την ΕΥΑΘ Α.Ε. Για την υδροδότηση του Παιδιατρικού Νοσοκομείου θα κατασκευαστεί αντλιοστάσιο, θα τοποθετηθεί δίκτυο αγωγών και, για τους σκοπούς αυτούς, προχωρά η απαλλοτρίωση των απαιτούμενων εκτάσεων.

Αποφασίστηκε, ακόμη, η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας της ΕΥΑΘ Α.Ε. με την ΔΕΥΑ Πυλαίας – Χορτιάτη, ώστε να δοθεί η απαραίτητη τεχνογνωσία, από πλευράς της Εταιρείας Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης στο Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, για να προχωρήσει το δυνατόν γρηγορότερα η σύνδεση και του Ασβεστοχωρίου και του Χορτιάτη με τα δίκτυα της ΕΥΑΘ.

 

Προηγούμενο άρθροΕΥΧΕΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΤΟΜΕΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ) ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
Επόμενο άρθροΣυνέντευξη του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στην εφημερίδα «Βραδυνή της Κυριακής» και τη δημοσιογράφο Ειρήνη Μπέλλα