Στ. Καλαφάτης: Οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό πληρωμάτων και εργαζόμενων στο ΕΚΑΒ

ypes press002
ypes press002

Στ. Καλαφάτης: Οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό πληρωμάτων και εργαζόμενων στο ΕΚΑΒ

“Τα πληρώματα και οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ βρίσκονται, καθημερινά, στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορωνοϊό. Οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό τους με κάθε δυνατό τρόπο, όχι μόνο να τους συμπαρασταθούμε ηθικά, αλλά να τους προσφέρουμε ό,τι μπορούμε, από τα όπλα που χρειάζονται, για να ανταπεξέλθουν. Ακόμη κι αν η προσφορά αυτή φαντάζει μικρή, στον καθημερινό αγώνα κόντρα στην πανδημία του κορωνοϊού, όλα μετράνε”, τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης, κατά τη σημερινή επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ) στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Καλαφάτης πρόσφερε μάσκες και αντισηπτικά, τόσο για τα πληρώματα, όσο και για τους εργαζόμενους του Κέντρου. Είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει, με τηλεδιάσκεψη, με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Νικόλαο Παπαευσταθίου και να ξεναγηθεί στους χώρους εκπαίδευσης των διασωστών από την διευθύντρια του ΕΚΕΠΥ Βορείου Ελλάδος κ. Τζίνα Λεπτοκαρίδου – Λακασά και την Διευθύντρια του ΕΚΑΒ κ. Χριστίνα Καραμπελίδου.

Στελέχη και προσωπικό του ΚΕΠΥ – ΕΚΑΒ ζήτησαν από τον κ. Καλαφάτη να επικοινωνηθεί πως ο covid-19 δεν ξεχωρίζει ηλικίες κι αυτό φαίνεται από το ότι, όλο και περισσότεροι νέοι σε ηλικία συνάνθρωποί μας διαμετακομίζονται με ασθενοφόρα στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. “Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Ο εφησυχασμός είναι ο εχθρός του σήμερα. Έχουμε, όμως, ως συμμάχους, το εμβόλιο, τα self test και τα μέτρα προστασίας. Αυτό πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας. Να εμβολιαστούμε, να τηρούμε τα μέτρα προστασίας, να ελέγχουμε την κατάσταση της υγείας μας, για να επιστρέψουμε, μια ώρα αρχύτερα στις ζωές μας”, υπογράμμισε ο κ. Καλαφάτης.

 

Προηγούμενο άρθροΣημεία της συνέντευξης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στον ALPHA 989 και τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Γιακουμή
Επόμενο άρθροΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ