Σημεία της συνέντευξης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στη ΒΕΡΓΙΝΑ Τηλεόραση και τη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα

ypes press002
ypes press002

Σημεία της συνέντευξης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στη ΒΕΡΓΙΝΑ Τηλεόραση και τη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα.

Στ. Καλαφάτης: Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πνιγμένοι στις αντιφάσεις τους

«Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πνιγμένοι στις αντιφάσεις τους. Τη μια λένε το άλφα και την ίδια στιγμή μετά το βήτα.  Υπάρχει πρόβλημα σοβαρής πολιτικής πρότασης από τον ΣΥΡΙΖΑ  και είναι θλιβερό να αρθρώνεται σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας ένας τέτοιος πτωχός πολιτικός λόγος. Ο ελληνικός λαός έχει βιώσει στο πετσί του τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ, άρα γνωρίζει πολύ καλά και την αξιοπιστία του», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης στη ΒΕΡΓΙΝΑ Τηλεόραση και στην εκπομπή «Τα λέμε» με τη Χριστίνα Τσόρμπα. Και πρόσθεσε: «Αν μιλήσουμε για τον ΣΥΡΙΖΑ θα αναλωθούμε μονάχα σ΄έναν κατάλογο αντιφάσεων. Στην αρχή της πανδημίας ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι θα έπρεπε να τα δώσουμε όλα μπροστά. Και τότε υποστηρίζαμε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει διότι δεν γνωρίζουμε ούτε το μέγεθος αυτής της πανδημίας, ούτε τον χρόνο που θα διαρκέσει, ούτε τις ανάγκες που θα προκύψουν. Όλοι δοκιμαστήκαμε τους τελευταίους 14 μήνες από μια πρωτόγνωρη πανδημία. Πιστεύω ότι βρισκόμαστε στο τελευταίο χιλιόμετρο ενός πολύ δύσκολου μαραθωνίου. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να εφησυχάσουμε. Αντίθετα, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί».

Για τη στήριξη της εστίασης και τον τουρισμό

«Αρχικά θα πρέπει να υπενθυμίσω ότι μέσα από αυτή την πραγματικά μεγάλη δοκιμασία δεν έχασαν άνθρωποι τη δουλειά τους. Ήρθε το Κράτος, η Κυβέρνηση και στήριξε επιχειρήσεις και εργαζόμενους. Και τα μέτρα είχαν τέτοιο χαρακτήρα ούτως ώστε σε κάθε περίπτωση να μην υπάρξει απώλεια θέσεων εργασίας. Διασφαλίσαμε στο 100% όλες τις θέσεις εργασίας που υπήρχαν στον πολύ δύσκολο αυτόν τομέα. Στόχος μας τώρα  είναι να έρθει ο τουρίστας με ασφάλεια. Είναι γνωστό ότι ένα 60 με 70% του τουρισμού στη Βόρεια Ελλάδα προέρχεται από τον οδικό τουρισμό. Προετοιμαζόμαστε για το άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου γενικότερα και όσον αφορά στις πύλες εισόδου ειδικότερα, έχοντας, πάντα, σε πρώτη προτεραιότητα τη Δημόσια Υγεία.

Για τις πρόσφατες ανακοινώσεις παρουσία του Πρωθυπουργού σχετικά με τους δύο μεγάλους οδικούς άξονες Θεσσαλονίκης – Έδεσσας και Αμφίπολης – Δράμας

Θα προχωρήσουν με ΣΔΙΤ. Θα γίνει μια μεγάλη παρέμβαση και στις δυο περιπτώσεις. Θα γίνει πολύ πιο ασφαλής η πρόσβαση πλέον και θα βγει από την απομόνωση η Έδεσσα. Συζητούμε πολλά χρόνια γι΄αυτό το κομμάτι. Τώρα έχει ληφθεί η απόφαση. Και βρέθηκε το χρηματοδοτικό εργαλείο μέσω της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Αυτό το έργο θα προχωρήσει.

 

Προηγούμενο άρθροΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Επόμενο άρθροΕΥΧΕΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΤΟΜΕΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ) ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΛΑΦΑΤΗ