Σημεία της συνέντευξης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στον ΑΝΤΕΝΝΑ και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη

ypes press002
ypes press002

Σημεία της συνέντευξης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στον ΑΝΤΕΝΝΑ και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη.

Στ. Καλαφάτης: «Τα μέτρα έχουν προστατευτικό και όχι τιμωρητικό χαρακτήρα»

«Τα μέτρα έχουν χαρακτήρα, προστατευτικό και όχι τιμωρητικό. Η στόχευση παραμένει πάντα η ίδια, αλλά  οι συνθήκες αλλάζουν. Άλλες ήταν πριν από έναν χρόνο, άλλες πριν από έξι μήνες, άλλες τώρα. Στόχος του νέου μείγματος είναι η πιο πιστή εφαρμογή των μέτρων προστασίας. Να μην γίνονται συγκεντρώσεις στα σπίτια, να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους, να αποσυμπιεστεί η κοινωνία. Πάντα με την προϋπόθεση ότι υπάρχει ατομική ευθύνη και θα τηρούνται τα μέτρα, άρα θα είναι και πιο αποτελεσματικά», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης στον Antenna και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη.

Σε σχέση με την αλλαγή του μείγματος  των μέτρων, ο κ. Καλαφάτης επισήμανε ότι «υπάρχουν τρεις παραδοχές: Πρώτη, ότι η Ελλάδα συνεχίζει να δίνει εδώ και έναν χρόνο μια πολύ δύσκολη μάχη. Δεύτερη, ότι η Κυβέρνηση, -και αυτό φαίνεται από συγκεκριμένα στοιχεία- αντιμετωπίζει με τον πλέον πρόσφορο τρόπο, δεδομένων των συνθηκών, τη σύνθετη κρίση διάρκειας. Και το τρίτο η κοινωνία έχει κουραστεί, οι πολίτες έχουν φτάσει στα όρια των αντοχών τους. Προτεραιότητες της Κυβέρνησης στη φάση αυτή είναι το λιανεμπόριο και το άνοιγμα των σχολείων».

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ο  Σταύρος Καλαφάτης υπογράμμισε ότι «οι προτάσεις οι οποίες ακούγονται από τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν ανεδαφικό χαρακτήρα και ευτυχώς δεν τους ακούσαμε, όπως για παράδειγμα πριν από ένα χρόνο που μας έλεγαν να τα δώσουμε όλα». 

 

 

Προηγούμενο άρθροΟμιλία του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στη διαδικτυακή ημερίδα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας / Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας
Επόμενο άρθροΣταύρος Καλαφάτης για την ανάπλαση της ΔΕΘ: Το νερό μπήκε στο αυλάκι