Το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) στηρίζει τον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Νέων με προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη

ypes press002
ypes press002

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΤΟΜΕΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ) ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ 1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΕΩΝ ΜΕ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ  

Το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) θέτει υπό την αιγίδα του τον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Νέων με προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη, ο οποίος διοργανώνεται από τον παγκόσμιο οργανισμό υποστήριξης επιχειρηματικότητας “Envolve Entrepreneurship” και αφορά μαθητές γυμνασίων και γενικών λυκείων από όλη τη χώρα.

Στόχος του διαγωνισμού, που είναι εγκεκριμένος από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, είναι η ενεργοποίηση μαθητών και μαθητριών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα, θέτοντας την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο της στρατηγικής τους.

Οι ομάδες των μαθητών-μαθητριών που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό μπορούν να υποβάλλουν σε ψηφιακή πλατφόρμα την επιχειρηματική τους ιδέα, καταθέτοντας το επιχειρηματικό σχέδιο (business plan), την τεκμηρίωση του αειφόρου προσανατολισμού, καθώς και video με παρουσίαση του τελικού προϊόντος/υπηρεσίας. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται από τους εκπαιδευτικούς (ως επικεφαλής των ομάδων) έως την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021 στην ιστοσελίδα:  https://envolveglobal.org/el/education/school_contest/.

Σε δήλωσή του ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, ανέφερε τα εξής: “Θέτουμε υπό την αιγίδα μας τον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας Νέων με προσανατολισμό στην Αειφόρο Ανάπτυξη, διότι δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να έρθουν σε επαφή με την έννοια της επιχειρηματικότητας. Τους βάζει σε μια παραγωγική διαδικασία σκέψης μέσω της οποίας ανακαλύπτουν και αντιλαμβάνονται πως η υγιής επιχειρηματική δραστηριότητα προσφέρει δυνατότητες δημιουργίας, εξέλιξης και προόδου. Όταν, μάλιστα, συνδυάζεται με την καινοτομία και την αειφόρο ανάπτυξη, αποκτά πρωτοποριακά χαρακτηριστικά, διευρύνοντας τους ορίζοντες των συμμετεχόντων”.

Προηγούμενο άρθρο03-12-2020 Συνέντευξη του κ. Θεόδωρου Καράογλου, στο Πρακτορείο Fm 104,9 και την εκπομπή “Με άλλον αέρα”
Επόμενο άρθροΘ. Καράογλου: ” Να υψώσουμε τείχος περιορισμού στην εξάπλωση της πανδημίας”