Θ. Καράογλου: ” Θα απαιτηθεί χρόνος μέχρι η πανδημία να γίνει κακή ανάμνηση”

ypes press002
ypes press002

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΧΡΙ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΚΗ ΑΝΑΜΝΗΣΗ”

Εγρήγορση, σχολαστικότητα στην αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων και άμεση αντίδραση όπου κριθεί αναγκαίο λόγω αυξημένου αριθμού κρουσμάτων ζήτησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, από τις Αρχές και τους φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, στην τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε σήμερα για να αξιολογηθεί η πορεία του κορωνοϊού στην περιοχή.

Ο κ. Καράογλου επέστησε την προσοχή των συνομιλητών του στα φαινόμενα χαλάρωσης που παρατηρούνται κατά το δεύτερο lockdown, καθιστώντας σαφές πως το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν. Το ζητούμενο, όπως εξήγησε, “είναι η υγειονομική κρίση του σήμερα να μην γίνει αδιέξοδο του αύριο“, γι’ αυτό και επέμεινε τα μέτρα υγειονομικής προφύλαξης να συνεχίσουν να τηρούνται χωρίς παρεκκλίσεις.

Ο αγώνας είναι σκληρός, αλλά η τελική έκβασή του θα κριθεί στην ατομική και συλλογική ευθύνη που θα επιδείξουμε” τόνισε, προειδοποιώντας πως εάν δεν προσέξουμε τα δύσκολα θα βρίσκονται μπροστά μας και όχι πίσω. “Πριν την αγωνία για το πότε θα ανοίξουν τα καταστήματα πρέπει να προτάξουμε την αγωνία για το πως θα σωθούν ανθρώπινες ζωές” πρόσθεσε.

Αναφορικά με τα εμβόλια που θα κυκλοφορήσουν, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) σημείωσε πως δεν είναι πανάκεια. “Προφανώς θα μας φέρουν πιο κοντά στη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι τελειώσαμε με τον κορωνοϊό. Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν, όμως πρέπει να γίνει κατανοητό πως θα απαιτηθεί αρκετός χρόνος μέχρι η πανδημία να γίνει κακή ανάμνηση“, επισήμανε.

Μάλιστα προέτρεψε τις Αρχές και τους φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας να δώσουν πρώτοι το καλό παράδειγμα στην περιοχή ευθύνης τους. Όπως είπε: “Όλοι μας πρέπει να λειτουργήσουμε ως πολλαπλασιαστές ευθύνης και αγωγοί του μηνύματος ότι ο εμβολιασμός κατά του Covid-19 σώζει ζωές“.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας κ. Κώστας Καλαϊτζίδης, ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Παναγιώτης Γκυρίνης, ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Νίκος Καρανικόλας, ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Ημαθίας κ. Κώστας Σισμανίδης, η Διευθύντρια Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Ημαθίας-εντατικολόγος κα. Χριστίνα Ματέη, ο Πρόεδρος της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Ημαθίας κ. Χρήστος Γιαννακάκης, ο Διοικητής της 3ης Υ.Π.Ε. κ. Παναγιώτης Μπογιατζίδης και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας κ. Βασίλης Διαμαντόπουλος.

 

Προηγούμενο άρθροΜε φωτοβολταϊκά συστήματα θα καλύπτονται ενεργειακές ανάγκες των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους
Επόμενο άρθρο11-12-2020 Συνέντευξη του κ. Θεόδωρου Καράογλου, στον Flash 99,4 FM και την εκπομπή “μας αφορά”, με τον Γιάννη Μαγκριώτη