Θ. Καράογλου: “Ενδεχόμενη εορταστική “αμνηστία” στον κορωνοϊό θα σαμποτάρει τις έως τώρα συλλογικές θυσίες”

ypes press002
ypes press002

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ “ΑΜΝΗΣΤΙΑ” ΣΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΘΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΙ ΤΙΣ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΘΥΣΙΕΣ”

Το δίλημμα των ημερών δεν είναι ανοιχτή ή κλειστή αγορά, ούτε ανοιχτά ή κλειστά σπίτια για το ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Το πραγματικό δίλημμα είναι αυτοπροστασία ή νέα καραντίνα προκειμένου να τιθασεύσουμε πιθανή νέα έξαρση της πανδημίας” σημείωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, στη σημερινή τηλεδιάσκεψη που είχε με τις Αρχές και τους φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, θέτοντας το διακύβευμα των εορταστικών ημερών.

Όπως εξήγησε, το ιικό φορτίο παραμένει σε υψηλά επίπεδα σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, τονίζοντας πως “ενδεχόμενη εορταστική “αμνηστία” στον κορωνοϊό θα σαμποτάρει τις έως τώρα συλλογικές θυσίες. Νοοτροπίες, συμπεριφορές και ψευδαισθήσεις ότι δήθεν  ο Covid-19 δεν αφορά τη δική μας οικογένεια κοστίζουν ακριβά, κοστίζουν ανθρώπινες ζωές. Ας μην παρασυρθούμε από το κλίμα των ημερών και ας μην ανοίξουμε τα σπίτια μας στον κορωνοϊό“.

Το φρονιμότερο, σύμφωνα με τον κ. Καράογλου, είναι “να τηρηθούν ευλαβικά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και να μην πούμε ούτε μια στιγμή “δεν βαριέσαι…”. Παραμένοντας πειθαρχημένοι δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο τους ανθρώπους που αγαπάμε. Δείχνοντας αυτοσυγκράτηση θα πλησιάσουμε πιο κοντά στην ημέρα άρσης των περιορισμών. Δείχνοντας ρεαλισμό θα κερδίσουμε τη μάχη της ευθύνης και θα βρεθούμε πιο κοντά στην τελική επικράτηση έναντι της πανδημίας“.

Αναφερόμενος στην ανακοίνωση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, πως οι εμβολιασμοί κατά του Covid-19 θα ξεκινήσουν στην Ε.Ε. στις 27 Δεκεμβρίου, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) έκανε λόγο για ένα σημαντικό νέο που γεννά αισιοδοξία. Διευκρίνισε, ωστόσο, πως αυτό δεν σημαίνει ότι η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει από το επόμενο… δευτερόλεπτο του εμβολιασμού. “Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας μέχρι τη στιγμή της απελευθέρωσης. Το αν αυτός ο δρόμος είναι μακρύς ή σύντομος θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό από τον αριθμό των συμπολιτών μας που θα εμβολιαστούν. Ο σπόρος της αμφισβήτησης που καλλιεργείται από συγκεκριμένους κύκλους δεν πρέπει να βρει εύφορο έδαφος στην κοινωνία μας” τόνισε.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Νίκος Τσαλικίδης, ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης, ο Δήμαρχος Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν, ο Δήμαρχος Μαρώνειας-Σαπών κ. Κώστας Χαριτόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αρριανών κ. Σταύρος Ανταβίδης, η Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής κα. Μαγδαλινή Γιαμουστάρη, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης κ. Κώστας Χαριτόπουλος, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Αντώνης Γραβάνης και ο Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Επιχειρηματιών Αγροτών Ροδόπης κ. Κυριάκος Κρόκος.

 

Προηγούμενο άρθροΕυχές Υφ. Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρου Καράογλου
Επόμενο άρθροΠρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων επιχορήγησης δράσεων για το υποέργο 1 του έργου “Οργάνωση και Ενίσχυση Δράσεων Κοινωνικής Στήριξης ΑμεΑ και Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων και Φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Μακεδονίας και Θράκης”, με διακριτικό τίτλο “ΣΤΗΡΙΖΩ” (Α.Π.: 6102/17-12-2020)